ZOEKEN:

Staatsbezoek aan China

Max-WillyIn de laatste week van oktober brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een staatsbezoek aan China. De precieze data en de details van het programma zijn nog niet bekend; naar verluid is dat omdat nog niet zeker is wanneer president Xi Jinping (die tot 23 oktober in Engeland is) hen officieel zal ontvangen. In grote lijnen ziet volgens het Koninklijk Huis het programma er als volgt uit:

  • Beijing. Naast de officiële ontmoetingen is een aantal bezoeken gepland. Onder andere aan het Sino-Dutch Dairy Development Center, een samenwerking van landbouwuniversiteiten en de zuivelindustrie; aan een project voor voetbaltrainingen; en aan Next City Living Lab, het Nederlandse paviljoen van de Beijing Design Week.
  • Yan’an. Bezoek aan het lössplateau in de provincie Shaanxi, waar projecten voor land- en watermanagement worden bezocht.
  • Shanghai. Op 27 oktober ontvangst Nederlandse gemeenschap op het consulaat. Bezoek aan CELAP, het Chinese nationale opleidingsinstituut voor hogere bestuursambtenaren. Bezoek aan het Dongtan trekvogelpark op het eiland Chongming. Koningin Máxima opent 28 oktober de tentoonstelling The Future of Fashion is now van Museum Boijmans Van Beuningen.
  • Hangzhou. Bezoek aan de Alibaba Campus en lancering van het digitale verkoopkanaal Holland Paviljoen.

In het kielzog van het staatsbezoek reist een grote delegatie met vertegenwoordigers van Nederlandse bedrijven naar China.