ZOEKEN:

CHONGMING 崇明

Het eiland Chongming ligt in de monding van de Yangtze-rivier en is deel van de stadsprovincie Shanghai. Op 1.275 km² wonen ongeveer 650.000 mensen. Het grote eiland is vrijwel vlak en er worden veel groenten en fruit verbouwd, maar er zijn ook werven. Chongming is een prefectuur waarin ook de twee kleinere eilanden Changxing (88 km²) en Hengxia (56 km²) liggen. Bruggen en tunnels maken Chongming sinds kort goed bereikbaar vanuit Shanghai. Het eiland is goed per fiets te verkennen.  

DONGTAN

De te ontwikkelen stad Dongtan op Chongming is een bijzonder urbaan project. Het is een geplande, duurzame stad, bedoeld voor mensen die vanwege de bouw van de Drie Kloven Dam moesten verhuizen en een stad die CO2 neutraal moet worden.

Chongming Academie

De Chongming Academie, ook het Chongming Museum genoemd, is een Confuciaanse academie met een meer dan 350 jaar oude geschiedenis. De academie ligt een paar honderd meter lopen van Nanmen Haven. In de Dachengdian staat een beeld van Meester Kong. De grote hal dient nu als tentoonstellingsruimte voor traditionele schepen. In andere zalen worden de lokale geschiedenis en natuur getoond. Bij de academie zijn ook exposities over de volkskunst en over traditionele architectuur.

Jin’aoshan Park

De Jin’ao Berg ligt aan de zuidwestzijde van Chongming. Het park is ingericht volgens de principes van de klassieke tuinarchitectuur en er zijn diverse paviljoenen, bruggen en harmonieuze landschappen te bewonderen. Boven op de Jin’aoshan staat de Zhenhai Toren. Al in 1668 stond hier een ‘zee-kalmerende toren’. Hij werd in 1893 en opnieuw in 1986 herbouwd.  Vanaf de toren heeft u een mooi uitzicht over Chongming en de zee.

Shou’an Tempel

Aan de voet van de Jin’aoshan staat de oudste tempel van Chongming, de uit 1241 daterende Shou’an Tempel. Maar wat u nu kunt zien is niet de originele tempel, eeuwen met oorlog en binnenvallende piraten hebben van de tempel weinig heel gelaten en de huidige tempel is een reconstructie uit 1984.

Dongping Bospark

Het Dongping Bospark ligt midden op Chongming. Het was een bomenkwekerij die in een natuurrecreatiepark is veranderd.

Dongtan Trekvogelpark

Het bijzondere Dongtan Park aan de oostzijde van Chongming omvat een gebied van 300 km². In de wetlands komen 116 soorten trekvogels, sommige zeer zeldzame vogels.

CHENJIA

De stad Chenjia in het oosten van Chongming staat vooral bekend om zijn markt waar heel veel verse krab wordt aangeboden.