ZOEKEN:

Beleef Pingyao

Het oude stadje Pingyao, halverwege tussen Beijing en Xi’an, is een geliefde reisbestemming. U ziet er binnen de stadsmuren oude straten met prachtige panden en mooie tempels en er is een aangename sfeer. Die sfeer komt nog meer tot zijn recht doordat men op diverse plaatsen het verleden op theatrale wijze laat herleven.

Traditioneel theater

Op de Chenghuangmiao Straat is een openluchtpodium, waar u de lokale traditionele opera kunt zien. Dit soort opvoeringen van lokale op rondreizende gezelschappen was in het oude China een van de belangrijkste vormen van vermaak. Vaak hadden de oude verhalen waarop de opera’s of fragmenten van opera’s waren gebaseerd een stichtelijke of maatschappelijke context.

Op zaterdag en zondag wordt op de Nan Dajie, bij de Stadstoren, een traditionele bruiloft getoond, met een bruidspaar in klassieke kostuums, een bruid die per draagstoel arriveert en met de lokale volksmuziek.

In het Rishengchang Wisselkantoor kunt u ervaren hoe in de 19e eeuw de geldhandel was, de basis van de welvaart van Pingyao, en u kunt er een wisselbewijs op uw naam verkrijgen.

In de Yamen kunt u op gezette tijden zien hoe een in het oude China de rechtbank functioneerde. Hier komen de verhalen van Rechter Tie tot leven.

Op zaterdag en zondag wordt buiten de Noordpoort een welkomstceremonie voor gasten opgevoerd.


Reis zelf naar Pingyao, laat Tiantan | Reizen naar China voor u een Reis op maat samenstellen!

 

Over de auteur
Kees van Galen is oprichter en eigenaar van Tiantan BV. Tiantan is de rechtsopvolger van VNC Asia Travel BV, waar hij directeur van was. Kees kent Azië als geen ander, in China komt hij regelmatig sinds 1980.