ZOEKEN:

BAYANBULAK 巴音布鲁克牧场 (Bayin buluke muchang)

Bayanbulak ligt in Xinjiang, circa 270 km ten noordwesten van Korla en 400 km van Urumqi. Het behoort tot het Hejin District van de Bayingol Mongoolse Autonome Prefectuur. De naam Bayanbulak betekent ‘rijke bronnen’. Zoals de naam al zegt is er een ruime hoeveelheid water en die zorgt ervoor dat het landschap prachtig groen en de vegetatie rijk is.

Bayanbulak

Het is met 23.000 km² het op één na grootste grasland van China, een steppe waarop honderdduizenden schapen en vee grazen. Het landschap is er zeer fraai. De bevolking bestaat uit Mongolen die zich honderd jaar geleden hier hebben gevestigd en afkomstig waren uit het noorden, een gebied dat toen door Rusland werd bezet. Ze wonen nog grotendeels in yurts (gers) en deze verspreide Mongoolse tenten geven het landschap een extra bijzonder karakter.

Zwanenmeer

In Bayanbulak is een groot (300 km²) watergebied dat bestaat uit honderden verbonden meren en meertjes die samenkomen in een groot meer. Bronnen, regenstroompjes en smeltwater leveren het water. Het meer is een ideaal gebied voor zwanen. Duizenden zwanen, van verschillende soorten, leven en broeden in het gebied. Het is een magnifiek gezicht ze in grote getale te zien opstijgen en vliegen. De beste tijd om de zwanen te zien is in mei en juni. Het is noodzakelijk, ook vanwege de moerassen, het natuurreservaat met het zwanenmeer met een lokale gids te bezoeken.

Nadam

Net als in andere Mongoolse gebieden wordt in Bayanbulak ieder jaar een Nadam festival gehouden. Hier vindt het plaats van de 4e tot de 6e dag van de zesde maanmaand. De Mongolen meten zich in paardenrennen, worstelen, dansen en zingen. Het festival is tevens een jaarmarkt.

  • Hotels
    U kunt in Bayanbulak overnachten in een tent of in het eenvoudige Narat Guest House.

TOURS MET BAYANBULAK

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens