ZOEKEN:
Urumqi | bazaar
Urumqi | bazaar
Urumqi | bazaar
Urumqi | vanaf Hongshan
Urumqi | avondmarkt
Nanshan
Tianqi | Hemelse Meer
Tianqi | Hemelse Meer
Tianqi | Hemelse Meer
Tianqi | Hemelse Meer

URUMQI ئۈرۈمچی‎ / 乌鲁木齐 (Wūlǔmùqí)

Urumqi is van het noordwestelijke Xinjiang de hoofdstad en draagt ook daardoor een sterk Chinees karakter. Het is een moderne stad aan het worden met steeds groter wordende Chinese architectuur: hoge gebouwen met veel gespiegeld glas en witte tegels tegen de gevels. Het Uygur karakter treft u vooral op de markten en in de buurt van de moskeeën. Bent u echt naar die sfeer op zoek, dan kunt u beter naar Kashi of Turpan gaan.

Urumqi-bazaar02-K2004Moskeeën

De belangrijkste moskeeën zijn de grote Shaanxi Moskee en de Zuidelijke Moskee midden in het bazaargebied Erdaoqiao. De nieuwe bazaar is niet oud en exotisch, maar de gebouwen zijn wel Centraal-Aziatisch in stijl en best wel mooi. Er worden vooral kunstnijverheid en kleding verkocht, maar er is ook een ondergrondse supermarkt met een KFC. Kazakkenmeisjes te paard moeten de markt (voor Chinese toeristen) promoten.

Rode Heuvel

Vanaf de 910 meter hoge Rode Heuvel (Hongshan) heeft u een weids uitzicht over de stad. Op de top staat een kleine pagode. Die is er in 1788 door de gouverneur geplaatst, samen met een pagode op een heuvel iets verder (zichtbaar) en bedoeld om volgens de fengshui-leer ‘de draak te temmen’ zodat de rivier tussen de heuvels niet zou verdrogen. Op de Hongshan staat ook een oud lijkend paviljoen in klassieke paleisstijl, maar deze is van recente jaren.

Xinjiang Museum

Xinjiang_museum_urumqi_2006Het Xinjiang Museum is zeker een bezoek waard, vooral vanwege de unieke mummies. Het bijbehorende Museum van de Nationale Minderheden bevat een interessante tentoonstelling over de belangrijkste minderheidsgroepen die in Xinjiang wonen.

Hemelse Meer

Het Hemelse Meer (天池 Tianchi) ligt 115 km ten oosten van Urumqi in de Tianshan. Het ligt op 1990 meter hoogte, halverwege de helling van de Bogda-berg en is van mei tot oktober te bezoeken. Het meer is omringd door groene hellingen en valleien. Rond het meer wonen Kazakh in hun yurts. U kunt er prachtige wandelingen maken, paardrijden en boottochtjes maken. Aan de oever zijn enkele yurten-hotels.

Nanshan Graslanden

De Nanshan Graslanden liggen 70 km ten zuiden van Urumqi, aan de voet van de Tianshan Bergketen. Het is een prachtig gebied, met groene weiden en op de achtergrond de machtige toppen van de Tianshan. Het heeft een rijke vegetatie en is er koel in de zomer. In Nanshan leven Uyguren, Kazakh en Kygriezen. Tussen mei en oktober staan er veel yurts van Kazakh herderfamilies die hier hun kudde laten grazen. U kunt een bezoek brengen aan een familie en zien hoe zij wonen in hun traditionele yurt (ger) en er mooie wandelingen of een tocht te paard maken. In het Nanshan gebied is de Gan Vallei (Gangou) met vele chrysanthemum bloemen en de Witte Populieren Vallei (Baiyanggou) met een 40 meter hoge waterval.

TOURS MET URUMQI

Zijderoute

op aanvraag
17 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens