ZOEKEN:

SONGPAN 松潘

Songpan is een kleine stad op 3000 meter hoogte in de Ngawa Tibetanen en Qiang Autonome Prefectuur. Er wonen Tibetanen, Han-Chinezen en Hui. Songpan is een sfeervol stadje, maar de belangrijkste attractie is de mooie omgeving. Rond Songpan kunnen prachtige tochten te paard worden gemaakt.

Songpan ligt in het noorden van de provincie Sichuan, tussen Chengdu (325 km) en Jiuzhaigou (110 km) in het noorden. Het dient dan ook vooral als stop onderweg naar of van Jiuzhaigou en Huanglong (60 km ten oosten van Songpan). Jiuzhai Huanglong Airport ligt 30 km ten noorden van Songpan.

Songpan was in de Tang (618-907) en Ming (1368-1644) een militaire post, en de stad was dan ook ommuurd. Maar het was ook een belangrijk handelscentrum voor thee en paarden tussen Oost-China en Tibet. Een groot beeld van de Chinese prinses Wencheng en de Tibetaanse vorst Songtsen Gampo (die in 614 een ‘verbondshuwelijk’ sloten) herinnert daaraan. In 1936 trok de CPC tijdens de Lange Mars door dit gebied.

Songzhou Oude Stad

Door Songpan slingert de Min-rivier (岷江, Minjiang). De Songzhou Oude Stad (松州古城, Songzhou Gucheng) op de linkeroever had Stadsmuren, waarvan nog delen bewaard zijn gebleven, waaronder drie poorten. Van de Noordpoort naar de Zuidpoort loopt de Renmin Lu, de ‘Volksweg’. Aan deze weg vindt u nog diverse houten huizen met daarin winkeltjes en de werkplaatsen van handwerkslieden. Er is ook een markt. Verder is er in Songpan de Oude Moskee (清真古寺, Qingzhen Gusi) te vinden, het centrum voor de lokale Hui.

Munigou 牟尼沟

Ten westen van Songpan ligt Munigou. De ingang van het Munigou Park ligt 20 km ten zuiden van Songpan. Het park zelf is 160 km² groot. Het ligt op een hoogte van 2.800 meter. Munigou wordt ook wel ‘Klein Jiuzhaigou’ genoemd. Het landschap is er even prachtig, met zijn bergpieken, bossen, valleien, meren en waterstromen.

De prachtige Zhaga Waterval (扎嘎瀑布, Zhaga Pubu) ligt 18 km van de ingang van het Munigou Park, op een hoogte van 3.200 meter. Hij is 35 meter breed en heeft een verval van 104 meter. Het water dendert naar beneden met een snelheid van 23 m³ per seconde. Achter het watergordijn is een grot. Langs de waterval zijn steile houten trappen. In de buurt de waterval kunt u een bad nemen of het geneeskrachtige water drinken van de Feicui Bron of oude fossielen zien bij Guhuashi.

Het Erdao Meer (二道海, Erdaohai) ligt in het noorden van Munigou, 20 km rijden ten westen van Songpan. De kleur varieert met de seizoenen. Het water ziet er kalm uit, maar er is een sterke onderstroom. Ondergrondse grotten verbinden het met andere meren, zoals het Baihua Meer en het Zwanenmeer.

Andere bezienswaardigheden in Munigou zijn de Dubbele Draken Vijver met zijn twee watervallen, de Negen Ringen Watervallen, en de Lotus Poel.

TOURS MET SONGPAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens