ZOEKEN:

JIUZHAIGOU 九寨沟

Het prachtige Jiuzhaigou ligt in de Minshan-bergen in het gewest Nanping in het noorden van Sichuan, 440 km ten noorden van Chengdu en vlakbij de grens met Gansu.

  • Jiuzhaigou deels weer open

    Vanwege de aardbeving op 8 augustus 2017 werd Jiuzhaigou gesloten voor reizigers. Het gebied is sinds mei 2018 weer deels open. Er worden vanaf september 2019 5.000 bezoekers per dag toegelaten en die tickets worden vooral vergeven aan Chinese tourgroepen. Het is dus aan te raden vooraf via een agent te reserveren. De verwachting is dat heel Jiuzhaigou in 2020/21 weer geheel open zal zijn. Het is wel mogelijk om Huanglong en Songpan te bezoeken.

Jiuzhaigou-landschap02Dit gebied bestaat uit drie valleien die over een afstand van 40 kilometer een omgekeerde letter Y, dus wijzend naar het noorden, vormen. De Shuzhenggou Vallei vormt het rechte stuk van de Y, terwijl de oostelijke vork de Zechawagou Vallei en de westelijke vork de Rizegou Vallei is.

In 2020 is de toegang via een kunstige boog die een waterpartij omspant. De boogconstructie bestaat uit houten balken en stalen verbindingsstukken. Aan weerszijden vindt u allerlei faciliteiten voor de bezoekers.

Jiuzhaigou betekent `Negen Dorpen Vallei’, aangezien 9 Tibetaanse dorpjes zich tussen de bergen in dit gebied hebben genesteld die tussen 2400 en 3600 meter hoogte liggen. De vallei bevat meer dan 100 meren en vijvers, evenals watervallen en kreken. Ruim 620 km² van dit gebied is in 1979 als natuurreservaat aangewezen, met panda’s, hoge pieken, heldere meren en bossen.

September en oktober zijn de gouden maanden, met kleurrijke bloemen. Het regenseizoen is van juni-augustus. De gemiddelde temperatuur in juli is 17°C en in september 12°C. Voor het Nationale Park van Jiuzhaigou moet ter plekke entree worden betaald.

De drie valleien van Jiuzhaigou bevatten meer dan honderd meren, die door de plaatselijke bevolking Haizi (Minimeren) worden genoemd. Vanwege de verschillen in sedimentaire inhoud nemen deze meren verschillende kleuren aan. De mooiste vallei is Rizegou. Als u slechts één dag, maar wel veel energie heeft, dan is het aan te raden om u te laten vervoeren naar het Virgin Forest en dan de ca. 30 km naar Shuzheng-dorp terug te lopen langs de meren en watervallen.

Shuzhenggou Vallei

Deze vallei is genoemd naar het Tibetaanse dorpje Shuzheng halverwege de ingang tot Jiuzhaigou en Nuorilang. In de tien kilometer lange Shuzhenggou Vallei is de Gekoesterde Spiegel Rots die 1000 meter hoog is. U kunt uw wandeltocht beginnen vanaf het Yangdong Hotel. ‘s Morgens trekt u dan over een stenen pad naar de andere valleien. Naast de weg loopt een snelle, heldere beek. De heuvels aan beide kanten zijn bedekt met pijnbomen.

Nadat u het Ingepotte Landschap Strand bent gepasseerd, bereikt u het Riet Meer, het eerste meer in deze Vallei. Dit meer dankt zijn naam aan het vele riet dat meer dan een meter hoog is en een gebied van ongeveer 2 km² beslaat. Het volgende meer is het Vonk Meer. Dit meer dankt zijn naam aan de vonken die in het zonlicht uit het water lijken te springen. De weg naar de Shuzheng Meren is min of meer onafgebroken langs vijvers. De Shuzheng Meren zelf bestaan uit meer dan veertig grote en kleine meren, die gekoloniseerd zijn door verschillende soorten waterplanten. Achter deze meren ligt de Shuzheng Waterval. Het laatste meer van dit deel van de vallei is het Rinoceros Meer.

Rizegou Vallei

De volgende morgen kunt u de Rizegou Vallei inslaan naar het zuidoosten in de richting van het Spiegel Meer, een helder en rustig meer van ongeveer een kilometer lengte. De achtergrond wordt gevormd door met sneeuw bedekte bergen. Bij het meer zijn vlotten te huur. Vanaf het meer stroomt in zuidelijke richting water over een brede bedding in een waterval. Dit is de grootste waterval van Jiuzhaigou, de Nuorilang Waterval. Nuorilang is het Tibetaanse woord voor een zeer prachtige plaats.

Nuorilang zelf is het toeristisch centrum van Jiuzhaigou. Ten oosten van het Spiegel Meer zijn het Parelstrand en de waterval van dezelfde naam. Het Parelstrand is ongeveer 200 meter lang en meer dan 100 meter breed. Water van het Vijf Kleuren Meer, verderop in de vallei, stroomt langs dit strand. Het water is tamelijk koud. Als u de rivier oversteekt, bereikt u de top van de Parelstrand Waterval. Over een lange, houten brug bereikt u vervolgens het Vijf Kleuren Meer. Dit meer dankt zijn naam aan zijn steeds veranderende kleurschakeringen. Een flink stuk verder in de vallei zijn het Panda en het Pijlbamboe Meer, gebieden waar reuzenpanda’s leven (maar zelden worden waargenomen).

Zechawagou Vallei

De volgende morgen kunt u vanaf het Nuorilang Hotel een bus nemen naar het Lange Meer, 18 km verderop in de Zechawagou Vallei, 7,5 km lang, 400-800 meter breed en 100 meter diep. Het landschap rondom dit meer kan concurreren met de fraaiste delen van Zwitserland. Het meer wordt het hele jaar door sneeuwpieken omringd. De kleur van het water wordt naar het midden toe steeds donkerder. Vanaf het Lange Meer kunt u twee kilometer verder in de vallei de Vijf Kleuren Vijver vinden. Onder water groeien talloze algen en mos. Door de afwisselende bodem zijn er verschillende kleuren in het meer.

TOURS MET JIUZHAIGOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens