ZOEKEN:

HUANGLONG 黄龙

Huanglong ligt in het noorden van de provincie Sichuan, even ten oosten van Songpan. Het Huanglongsi Nationale Park is in 1983 opgericht en ligt in een met gletsjerpieken omringde vallei. Het park werd vanwege zijn unieke natuurpracht in 1992 uitgeroepen tot werelderfgoed. Huanglong kenmerkt zich door duizenden poelen met allerlei kleuren, watervallen en bronnen. De bergen rond de vallei zijn bebost en rijk aan flora en fauna. Er leven vele diersoorten, waaronder de reuzenpanda.

Tocht door de Huanglong Vallei

DHuanglong-landschap02e smalle weg naar Huanglong gaat over een 4.100 meter hoge pas, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de witgepakte pieken van de Canlongshan. Als u de vallei binnenkomt is meteen duidelijk wat een bijzonder gebied Huanglong is.

De vallei is bedekt met meer dan drieduizend vijvers, gevuld met geel, saffierblauw, groen en wit water. De bekendste zijn de Gekleurde Vijvers die de Gasten Verwelkomen (Yinbin Caichi), die u vanaf de weg over de Fuyuan Brug bereikt. Hogerop klatert aan uw linkerkant een waterval, met daarachter de kleine Grot om te Baden (Xishendong). Als u verder omhoog loopt bereikt u de Bonsaivijver (Penjingchi) en de Vijver met de Weerspiegeling van een Heldere Spiegel (Mingjing Daoyingchi).

Via de Brug ter Begroeting van de Onsterfelijken (Jiexianqiao) bereikt u de vervallen Halverwege Tempel. Vlakbij zijn de Jadekleurige Vijver (Yucui Caichi) en de Huanglongsi, de Gele Draak Tempel, waaraan het gebied Huanglong zijn naam dankt. De tempel is genoemd naar de monnik Huang Long, de Yu de Grote assisteerde bij belangrijke waterwerken en daarom onsterfelijk werd. De Achtertempel van de Huanglongsi, op 3.588 meter hoogte, is tijdens de Culturele Revolutie vernietigd en daarna gerenoveerd. Eind juli wordt hier een tempelfeest gehouden dat vele Tibetanen en Qiang trekt. Rustig lopend heeft u vanaf de toegang deze plek in circa 2½ kunnen bereiken.

TOURS MET HUANGLONG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens