ZOEKEN:

BADAN JILIN 巴丹吉林

De Badan Jilin (巴丹吉林沙漠, Badanjilin Shamo), ook Baidain Jaran genoemd, is een enorm woestijngebied in Binnen Mongolië, maar strekt zich uit tot in de provincies Gansu en Ningxia. Het ligt op een hoogte van 1200 meter en heeft een oppervlakte van maar liefst 49.000 km2. Het staat bekend om zijn zandduinen en meren.

Zandduinen

De honderden zandduinen zijn gemiddeld 200 meter hoog. Sommige zijn ‘zingende duinen’, waar de wind over de duintoppen een luid geluid produceert. In het droge, winderige gebied blijven de duinen, die tot een hoogte van 500 meter kunnen reiken, op hun plaats door ondergrondse waterbronnen. Het water komt van smeltwater van bergen honderden kilometers ver. Tussen de duinen liggen circa 100 door bronnen gevoede meren. Om die reden werd het gebied door de Mongolen de ‘mysterieuze meren’ genoemd. Er stroomt ook een rivier doorheen, de Ruoshui-rivier. Het levert een prachtig landschap op. Er zijn in totaal meer dan 140 meren en meertjes. Buiten het duinengebied is het landschap ruig, met rotsen, gravel en schaarse vegetatie.

Mooie zandduinen zijn ook te bezoeken bij Yinchuan en Zhongwei in Ningxia Hui, bij Dunhuang in Gansu of bij Baotou in Binnen-Mongolië.

Badain Jaran Tempel

Badain-Jaran02De Badain Jaran Tempel (巴丹吉林庙, Badan Jilin Miao) is een prachtige, en prachtig gelegen Tibetaanse tempel. De tempel ligt aan de voet van de zandduinen en aan de oever van een meer. Hij dateert uit 1868 en bleef ongeschonden tijdens de Culturele Revolutie (1966-76), een periode waarin vele andere Tibetaanse kloosters en tempels het doelwit waren van Maoïstische Rode Gardisten. De tempel is alleen met een ter plekke gehuurde speciaal aangepaste 4WD bereikbaar.

TOURS MET BADAN JILIN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens