ZOEKEN:

Weifang ligt in de provincie Shandong, ten westen van Qingdao. Weifang is zowel een stad, als een stadsprefectuur, met in totaal 9,5 miljoen inwoners. Weifang wordt ook wel de ‘Vliegerstad’ genoemd.

Musea

Het Weifang Museum (潍坊市博物馆, Weifangsi Bowuguan) toont de lokale geschiedenis van de stad en streek, een geschiedenis die 4 millennia beslaat.
Het Weifang Vlieger Museum (潍坊世界风筝博物馆, Weifang Shijie Fengzheng Bowuguan) toont meer dan duizend vliegers vanuit de hele wereld.

Qingzhou

De oude stad Qingzhou ligt 65 km ten westen van Weifang. Zie Qingzhou.

Yishan

Het is van Weifang 70 km richting het zuidwesten rijden naar Linqu (临朐). 45 km verderop, in het zuiden van het Linqu District, staat de Yi-berg (峄山). Hij wordt ook wel de ‘Oostelijke Taishan’ genoemd. Op de 1.032 meter hoge berg bieden 29 pieken een schilderachtig landschap. Vanaf de Yuhuang Piek heeft u een fraai uitzicht over de Yishan. Er is ook een grote waterval met een verval van 68 meter, er zijn bijzondere rotsformaties, bossen en een reservoir.

De Yishan herbergt ook veel geschiedenis. Die vindt u in de Dongzhen Tempel die oorspronkelijk dateert uit de tijd van Han-keizer Wu (141-87 vC) en de Qilu Grote Muur.

Oude Draak Meer

Het Oude Draak Meer (老龙湾, Laolongwan) ligt in Yeyuan (冶源), 60 km ten zuidwesten van Weifang. Het is al eeuwenlang een trekpleister vanwege de heetwaterbronnen en mooie landschap met water, bruggen en paviljoens. Het door bos en bamboe omzoomde meer wordt gevoed door ondergrondse bronnen en het water is het hele jaar 18°C. Ieder jaargetijde biedt het heel verschillende maar prachtige landschappen.

Het meer vertelt ook het verhaal van de beroemde smid Ou Zhizi, die hier 2.500 jaar geleden een legendarisch zwaard smeedde. Dichters hebben er sindsdien over geschreven zoals blijkt uit de kalligrafie op de kliffen en bij het Jiangnan Paviljoen. Er zijn ook daoïstische en boeddhistische tempels te vinden, waaronder de Yuquan Tempel.

Zhucheng 诸城

De stad Zhucheng ligt 115 km ten zuiden van Weifang en 115 km ten westen van Qingdao. Het is een behoorlijk grote stad met veel industrie. Toeristisch is Zhucheng vooral bekend vanwege de vele dinosaurussen die er zijn gevonden en de cultuur van Shun.

Dinosaurussen Park

Het Zhucheng Dinosaurussen Park (诸城恐龙公园, Zhucheng Konglong Gonyuan) National Geopark ligt aan de rivier in het centrum van Zhucheng.
De Dinosaur Cubic Hall is een grote, bijna vierkante, rots met daarin de beenderen van twee hadrosaurussen. Er zijn ook fossielen te zien van ankylosaurussen en tyrannosaurussen.
In de grote Konglongjian Fossielen Hal zijn veel meer, ongeveer 10.000, fossielen te vinden.
De Zhucheng Tyrannosaurus Hal laat geologische formaties zien met daarin fossielen van o.a. vechtende dinosaurussen, en het is de vindplaats van fossielen van tyrannosaurussen, ceratopen, ankylosaurussen en hadrosaurussen.
Het Zhucheng Dinosaurussen Museum laat de leefomgeving van toen zien, in panoramafilms maakt u kennis met diverse dinosaurussen, en het hoogtepunt is het skelet van de ‘Grote Zhucheng Draak’, 9 meter hoog en 17 meter lang.

Chaoran Terras

Het Charan Terras werd gebouwd door Su Shi, een beroemde literaat en bestuurder tijdens de Noordelijke Song-dynastie (1127-1279). Het werd in 2009 gereconstrueerd. Boven zijn de stadsmuren en paviljoens van vroeger te zien. Binnen is de Su Dongpo Herdenkingshal, gewijd aan deze beroemde schilder uit de Song.

Dashunyuan

Dashunyuan ligt enkele kilometers ten noorden van Zhucheng. Dit zou de geboorteplek zijn van Keizer Shun (23e eeuw vC), een van de legendarische keizers van China. Hij werd door Confucius geprezen om zijn integriteit en moraliteit. Nog altijd komen mensen naar de Shun Tempel om hem te vereren. Er zijn ook hallen, pleinen en monumenten waarin de cultuurgeschiedenis van Keizer Shun wordt getoond.