ZOEKEN:

QINGZHOU 青州

Qingzhou Song Stad © CGTN

Qingzhou is een stad in Shandong, tussen Zibo en Weifang. Er komen weinig buitenlandse bezoekers. Qingzhou ressorteert onder Weifang en er wonen ca. 900.000 mensen. Het moderne commerciële centrum van de stad ligt rond de kruising van Yaowangshan Xilu en Yunmenshan Beilu, ten noorden van de Zhangjia-rivier die door de stad stroomt.

Song Stad 

Even ten zuiden van het commerciële centrum, aan de noordoever van de rivier, is een buurt opgetrokken in klassieke bouwstijl. Het wordt ‘Song Stad’ genoemd. Het is bedoeld voor (Chinese) toeristen en er is een aantal goede restaurants te vinden.

Fangongting Park

Het Fangongting Park (范公亭公园) ligt aan de westzijde van het centrum. In het park staat de Fangongting (范公亭), een paviljoen uit de Song-dynastie (960-1279). Het was deel van de privétuin van de literaat en dichter Fan Zhongyan.

Qingzhou Museum

Het Qingzhou Museum (青州博物馆, Qingzhou Bowuguan) staat aan de zuidoostkant van het Fangongting Park. Het besteedt aandacht aan de lokale geschiedenis. Topstukken zijn enkele van de boeddhistische beelden die in 1996/1997 zijn opgegraven. De meer dan 200 begraven boeddhistische beelden waren een belangrijke archeologische vondst. Men neemt aan dat ze tijdens het bewind van Song-keizer Huizong, die het daoïsme aanhing, om ze te beschermen zijn begraven. De beelden bevatten vroege voorbeelden van geschilderde figuren, en worden verondersteld te zijn begraven als gevolg van de onderdrukking van het boeddhisme door de Song-dynastie van keizer Huizong (hij was voorstander van het taoïsme). [ 2]

Zhenjiao Moskee

Qinzhou heeft al eeuwenlang een Hui-gemeenschap. Ze wonen in de buurt rond de Zhenjiao Moskee (真教寺). Deze moskee dateert uit 1302, uit de Yuan-dynastie.

Yunmenshan

Circa 4 km ten zuiden van Qingzhou ligt het natuurgebied van de Yunmenshan (云门山).

Tuoshan Grotten

De Tuoshan Grotten (驼山石窟, Tuoshan Shiku) liggen even ten westen van de Yunmenshan. Hier zijn boeddhistische beelden gevonden.

Yangtianshan

Wat verder ten zuiden van Qingzhou ligt de Yangtianshan (仰天山). Het is een fraai natuurpark met heel veel bos. U kunt er mooie wandelingen maken. De Foguang Klif is de langste natuurlijke echomuur ter wereld. De pieken van Muyungu doorboren de wolkenzee die zich hier soms vormt. Er is ook een botanische tuin. In de meer dan 1600 meter lange Lingze Grot zijn wonderlijke ondergrondse landschappen met stalagmieten en steengordijnen te zien.
Op en rond de Yangtianshan zijn ook diverse culturele bezienswaardigheden. In de Duizend Boeddha Grotten zijn 1040, deels zeer oude, boeddhabeelden. U vindt er de Chinese Muur van Qi en het bijzondere daoïstische Wenshu Klooster.  

Yishan

De Yishan ligt ten zuiden van Linqu. Zie bij Weifang.

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens