ZOEKEN:
Taiyuan
Taiyuan | Jinci Tempel
Taiyuan | Jinci Tempel
Taiyuan | Kathedraal ©猫猫的日记本

TAIYUAN 太原

Taiyuan is de hoofdstad van de provincie Shanxi en ligt circa 500 km ten zuidwesten van Beijing. Het is vooral een industrie- en handelsstad. De laatste jaren heeft het centrum een facelift gekregen, waarbij men ook gezorgd heeft voor open ruimte en meer groen in de stad. Taiyuan wordt vooral bezocht als overstappunt, op weg naar bijvoorbeeld Pingyao of Wutaishan. De belangrijkste cultuurhistorische bezienswaardigheid is de prachtige Jinci Tempel.

Jinci Tempel

Reizen naar China | Taiyuan | Jinci TempelDe uitgestrekte Jinci Tempel staat 25 km ten zuiden van Taiyuan. De tempel heeft in de loop der eeuwen nauwelijks te lijden gehad onder verwoestingen door oorlogen of natuurgeweld. Het zeer oude heiligdom is vooral bijzonder omdat hij gebouwen en beelden bevat uit vele verschillende periodes en dus een soort van architectonisch museum is. De mooiste gebouwen dateren uit de Noordelijke Song (11e eeuw). De tempel is ook bijzonder omdat het geen specifiek boeddhistische of taoïstische tempel is, maar gewijd is aan verschillende goden uit de volksreligie met als belangrijkste de Heilige Moeder.

Kathedraal van Taiyuan

De provincie Shanxi is een van de gebieden in noord-China waar de katholieke missie, o.a. uit België en Nederland, bijzonder actief is geweest. Het katholicisme is de belangrijkste religie in Shanxi en telt meer aanhangers dan het boeddhisme. De provincie telt maar liefst 199 kerken en in de stad staat een grote Kathedraal waar dagelijks missen worden gehouden. Er wordt echter niet gestimuleerd dat de kerk wordt bezocht, rooms-katholicisme is ook nog altijd een politiek gevoelig thema.

Chongshan Klooster

De Chongshansi is een klein (slechts één grote hal en er wonen 9 monniken), maar actief boeddhistisch klooster. De Tweeling Pagodes (Shuangtasi) zijn het symbool van Taiyuan. Ze zijn in 2000 gerestaureerd en uitgebreid met overdekte trappen en enkele bijgebouwen. In een voormalige taoïstische tempel bevindt zich het Shanxi Provinciaal Museum.

Museum

Het Taiyuan Archeologische Museum is een opvallend ontwerp van de Franse architect Paul Andreu.

Tianlongshan Grotten

De Tianlongshan ligt even ten zuidwesten van Taiyuan. Hoog in de bergwand zijn 25 grotten met daarin boeddhistische beelden en reliëfs. De oudste dateren uit de 6e eeuw. Vanaf de grotten heeft u een mooi uitzicht op een vallei omringd door beboste hellingen.

TOURS MET TAIYUAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens