ZOEKEN:

西安美居人民大厦 (Xi’an Meiju Renmin Dasha)

Xi’an – Mercure Hotel ****

Het luxe Mercure Hotel aan het Renmin Plein wordt soms omschreven als een ´heritage´ hotel. Het gebouw dateert uit 1957 en is in de typische Sino-Sovjet stijl van de vijftiger jaren. Het heette vroeger het Renmin (Volk) Hotel en was dé accommodatie van Xi´an. Het verviel tot vergane glorie, maar het complex, dat bestaat uit meerdere gebouwen, is grondig aangepakt en in 2004 verbouwd tot een aantal luxe hotels, waarvan het Mercure er een is (naast het Grand Mercure en het Sofitel). Het hotel heeft een ruime lobby, een mooie tuin, ruimer en hoge kamers en allerlei moderne faciliteiten. De locatie is centraal, tussen de Klokkentoren in het midden van de oude stad en het treinstation in de noordoostpunt van de ommuring.

Het hotel heeft 103 comfortabele kamers. De kamers zijn alle voorzien van airconditioning, televisie met satellietzenders, idd-telefoon, wifi breedband internetpoort, koffie- en theeset, minibar, kluisje, en een goed ingerichte badkamer met douche en allerlei amenities waaronder een haardroger.

Het Mercure bevat een ontbijtzaal, waar een compleet buffet met continentale, Amerikaanse, Japanse en Chinese gerechten wordt aangeboden, een lobby bar en coffeeshop en de gasten kunnen gebruik maken van de eetgelegenheden in het Sofitel.

Andere hotelfaciliteiten zijn o.a. 24-uurs room service, wasserijservice, een zakencentrum, geldwisselbalie, conferentiezalen, fitness en spa.