ZOEKEN:

西安豪华美居人民大厦

Xi’an – Grand Mercure Hotel *****

Grand-Mercure-on-Renmin-SquHet luxe Grand Mercure Hotel aan het Renmin Plein wordt soms omschreven als een ´heritage´ hotel. Het gebouw dateert uit 1957 en is in de typische Sino-Sovjet stijl van de vijftiger jaren. Het heette vroeger het Renmin (Volk) Hotel en was dé accommodatie van Xi´an. Het verviel tot vergane glorie, maar het complex, dat bestaat uit meerdere gebouwen, is grondig aangepakt en in 2004 verbouwd tot een aantal luxe hotels, waarvan het Grand Mercure er een is. Het hotel heeft een ruime lobby, een mooie tuin, ruimer en hoge kamers en allerlei moderne faciliteiten. De locatie is centraal, tussen de Klokkentoren in het midden van de oude stad en het treinstation in de noordoostpunt van de ommuring.

Het hotel heeft 194 comfortabele kamers, verdeeld in klassieke en superieure kamers en waaronder 21 suites. Er zijn 34 niet-roken kamers. De kamers zijn alle voorzien van airconditioning, ktv met satellietzenders en video-on-demand, idd-telefoon, wifi breedband internetpoort, minibar, kluisje, en een goed ingerichte badkamer met bad, aparte douche en allerlei amenities waaronder een haardroger.

Het Grand Mercure bevat het Xian 57 restaurant, dat Franse stijl mixt met Chinese traditie en waar een innovatieve ´fusion´ van Chinese, Aziatische en Europese gerechten wordt geserveerd. In de lobby is The Lounge gesitueerd, een coffeeshop en bar, met ook een kleine kaart.

Andere hotelfaciliteiten zijn o.a. 24-uurs room service, wasserijservice, een zakencentrum, geldwisselbalie, conferentiezalen, schoonheidssalon, sauna, fitness, massage, kaartkamer, snooker, winkeltje en een tourdesk.