ZOEKEN:

SANJIANG 三江

Sanjiang ligt in het noorden van Guangxi, circa 120 km ten noordwesten van Guilin, iets verder (anderhalf uur rijden) dan Longsheng. Het stadje zelf is niet zo interessant, maar het omringende gebied is dat des te meer. Rondom Sanjiang zijn diverse dorpen van de Miao en Dong-minderheden te vinden. Kenmerkend zijn de trommeltorens en de ‘wind- en regenbruggen’. Sanjiang kan ook worden bezocht onderweg naar Kaili.

Dong-dorpen

De Dong wonen in kleine dorpen op de berghellingen, vaak bij een stroom. De huizen zijn meestal gemaakt van bamboe of hout, hebben twee of drie verdiepingen en zijn bedekt met dakpannen. In de dorpen wordt in de oogsttijd de rijst op hoge stellages gedroogd, wat een prachtig gezicht oplevert.
De Dong zijn zeer kunstige houtbewerkers. Bewijzen hiervan kunt u zien in de grote waterwielen, de Trommeltorens en de Wind- en Regenbruggen in een aantal dorpen.
De Trommeltorens staan steeds op het centrale dorpsplein. Zij dienen traditioneel als alarmsysteem bij brand en bedreiging en om de bevolking bijeen te roepen voor belangrijke zaken. Verder zijn zij het centrale punt van festiviteiten.
De houten Wind- en Regenbruggen danken hun naam aan het feit dat zij overdekt zijn en over paviljoenen beschikken, waardoor zij de Dong tegen de natuurelementen beschermen.

Chengyang 程阳

Chengyang is een fraai gelegen Dong-dorp met pittoreske houten huizen. In de omgeving van Chengyang worden de velden door ingenieus vervaardigde waterwielen geïrrigeerd.

De Chengyang Wind- en Regenbrug is de meest bezochte Wind- en Regenbrug van het gebied, 22 km van Sanjiang. De brug van Chengyang is in 1916 gebouwd, heeft vijf paviljoenen, drie gebedsplaatsen en rustbanken langs de hele lengte. De brug is meer dan tachtig meter lang, acht meter breed en totaal van hout gemaakt zonder een enkele spijker. De Chengyang Qiao wordt gezien als de meest verfijnde van de 108 bruggen die door de Dong minderheid gebouwd zijn in dit gebied. De brug is door de dorpsbewoners in 12 jaar voltooid.

Achter de brug is een Dong-dorp en er is nog een tweede, kleinere, wind-en-regen-brug. Een wandeling stroomopwaarts van Chengyang voert u naar enkele minder bekende Wind- en Regenbruggen. Vlakbij kunt u acht Dong-dorpen bezoeken. Bijna elk dorp heeft zijn trommeltoren.

Hily

Het Dong-dorpje Hily ligt aan de route naar Guizhou. Het is een klein en mooi dorp omgeven door rijstvelden. In het dorp zijn een centrale Trommeltoren en een oude Wind- en Regenbrug en aan de overkant van de weg is een oude tempel met nog een Wind- en Regenbrug.

TOURS MET SANJIANG

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens