ZOEKEN:

LONGSHENG 龙胜 / LONGJI 龙脊

Longsheng ligt in het noorden van Guangxi, circa 100 km ten noordwesten van Guilin. Het is de hoofdstad van het gelijknamige district, waarin Zhuang, Dong, Yao en Miao wonen. Het stadje Longsheng is niet direct een bijzondere plaats, hoewel er een levendige markt is bij de rivier. De omgeving van Longsheng is zeer de moeite waard. In het district Longsheng ligt o.a. Ping’an, bekend om zijn Longji ‘drakenrugterrassen’.

Ping’an / Longji

Ping´an ligt 17 km van Longsheng, richting Guilin. De bevolking bestaat uit Zhuang, die hier sinds 7 eeuwen wonen. Toen ontdekten ze dat er in de heuvels van Ping´an natuurlijke bronnen zitten die het water omhoogstuwen naar bijna de top. Vele generaties hebben de berghellingen getransformeerd in terrassen. Het water wordt langs de terrassen geleid en de natte rijstbouw vormt sindsdien de basis voor de welvaart van het gebied. De terrassen hebben de berghellingen doen kartelen en daarom wordt het hele gebied ook aangeduid als ´drakenrug´, Longji.

Het landschap is er zeer pittoresk en ieder seizoen verschillend. In het voorjaar wordt de rijst geplant en zijn de terrassen gevuld met water, in de zomer zien de terrassen groen van de opgroeiende rijst en in de herfst biedt de oogsttijd zijn specifieke sfeer.

Vanuit Ping´an zijn prachtige wandelingen te maken. Ze duren 2 tot 4 uur en zijn niet al te zwaar. Weliswaar loop je omhoog en naar beneden, maar de paden zijn met stenen geplaveid en goed te belopen.

Yao-dorpen

In de buurt van Ping’an liggen diverse Yao-dorpen, o.a. Jinzhu, Jinjiang en Huangluo. Het Yao-dorp Huangluo is vanaf de weg te bereiken via een hangbrug over een riviertje. De kleurrijk geklede Yao-vrouwen zijn beroemd om hun lange haar. Dat laten ze groeien totdat ze geslachtsrijp zijn, dan wordt het afknipt en als haarstuk ingevlochten in het haar dat ze weer laten groeien. Zo creëren ze hun imposante kapsels.

Yinshui

Het Dong-dorp Yinshui (‘zilveren water’) ligt slechts 2 km van Longsheng. In het dorp staat een oude wind-en-regen-brug. In Yinshui ishet ook mogelijk om (tegen betaling natuurlijk) een Dong-maaltijd tenuttigen en een lokale uitvoering van Dong-liederen te zien.

Wenshui Hot Springs

De Wenshui Hot Springs liggen 32 km ten noordoosten van Longsheng, enkele kilometers van het Yao-dorp Chengbu en op een hoogte van 1200 meter. Het klimaat is er aangenaam en het landschap fraai en groen. Het heldere water komt het hele jaar uit de rotsen omhoog en heeft een temperatuur van 45-58°C. U kunt er baden en verblijven in het Longsheng Hotspring Hotel of in een van de guesthouses.

Tianqiao

Vlakbij het Hotspring Hotel is de Tianqiao (Hemelbrug), een hangbrug hoog over de rivier heen. Het is spectaculair om eroverheen te lopen.

TOURS MET LONGJI

14 dagen
13 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens