ZOEKEN:

GUILIN 桂林

Guilin is een provinciestad in Guangxi, in het zuiden van China. Guilin is al eeuwenlang beroemd vanwege het prachtige landschap van de Li-rivier tussen Guilin en Yangshuo. Dat is ook de reden dat Guilin voorkomt in veel reisschema’s.

Boottocht Li-rivier

Guilin-Li-rivier02-CITS2005Vanaf de kade in Bamboedorp (竹江码头, Zhujiang Matou) vertrekken de boten over de rivier. Er zijn verschillende soorten boten, sommige luxer dan andere. Op de boot kan meestal ook een lunch worden gebruikt. De route is dezelfde: een ongeveer vier uur durende tocht over de Li-rivier tot aan het plaatsje Yangshuo.

Het landschap onderweg is werkelijk schitterend: karstbergen rijzen als uit het niets op tussen de rijstvelden en worden weerspiegeld in het water. Als u zich door het landschap laat vervoeren heeft u het gevoel te varen in een klassiek Chinees landschapsschilderij. Na aankomst in Yangshuo heeft u even de kans de lokale sfeer te proeven en wat te neuzen in de stalletjes en winkeltjes. Per bus is het circa twee uur terug naar Guilin.

Fubo Heuvel

De 60 meter hoge Fubo Heuvel (伏波山, Fuboshan) staat in het noorden van Guilin. Exact 320 treden leiden naar een fraai uitzicht op de rivier en op een Dong-dorp aan de overkant.

Solitary Beauty Peak

De Solitary Beauty Peak (独秀峰, Duxiufeng) staat in het centrum van Guilin. Hij rijst 66 meter op en wordt ook wel de “Pilaar die de Hemel in het Zuiden Ondersteunt’ genoemd. Een stenen trap van 306 treden leidt naar het paviljoen op de top. Van hieruit heeft u een fraai uitzicht over de stad.

De piek staat op het terrein van de Prins Jinjiang Citadel. Jinjiang was de kleinzoon van de eerste keizer van de Ming-dynastie (1368-1644) en heerste in naam van de keizer over Guilin en omgeving. Na hem zouden er nog 14 lokale heersers wonen in deze residentie. In de Qing-dynastie (1644-1911) werd het een Examenhal. Nu is het deel van de campus van de Guangxi Normal University.

Zon & Maan Pagodes

Guilin-pagodes-K2014-(2)De Zon en Maan Pagodes (日月双塔, Riyuan Shuangta) staan in het Banyan Meer in Guilin. De Maan Pagode is een zeven verdiepingen tellende glazen structuur. De deuren en de vensters op iedere verdieping zijn fraai gedecoreerd. De Zon Pagode is met koper bekleed. De twee pagodes zijn onder water met elkaar verbonden. In de avond worden de pagodes uitgelicht.

Rietfluitgrot

In de Rietfluitgrot (芦笛岩, Ludiyan) kunnen liefhebbers van stalactieten en stalagmieten hun hart ophalen. De grotten zijn werkelijk imposant en op speciale wijze belicht.

Longji

Vanuit Guilin kunt u een dagtocht maken naar de Drakenrugterrassen van Longji.

TOURS MET GUILIN

14 dagen
13 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens