ZOEKEN:

DAZU 大足

Dazu ligt in de stadsprovincie Chongqing, tussen de grote steden Chengdu en Chongqing en is vanuit beide steden tijdens een dagtrip te bezoeken. Van Chongqing is het slechts 100 km (1,5 uur rijden) naar Dazu. Dazu is een klein stadje, waar niet zoveel buitenlanders komen, maar het is wel een van de belangrijkste boeddhistische archeologische plekken in China en staat niet voor niets sinds 1999 op de Werelderfgoed lijst van Unesco. De boeddhistische grotten behoren tot de best bewaarde in China en zijn absoluut de moeite waard. De artiesten van Dazu beeldden boeddhistische figuren af als zeer menselijk. De beelden zijn over tientallen plekken verspreid, maar Beishan en Baodingshan zijn de belangrijkste. De beelden zijn nog bijzonder gaaf.

Baodingshan

Dazu-Baoding06-K1999De Schatkamerberg ligt 16 km van Dazu. Een wandeling van een uur voert u langs de beelden die in niches tegen de rotswanden zijn uitgesneden en gehouwen. Bijzonder mooi en verfijnd zijn het Wiel der Wet en de enorme Liggende Boeddha, die 31 meter lang is en in zeer goede staat verkeert. Bijzonder is ook het tafereel van de Ouderlijke Liefde. Daarnaast zijn er nog zo’n 125 andere beelden die te bezichtigen zijn. De beelden van Baoding zijn rond 1200 gemaakt.

Beishan

De Noordelijke Heuvel ligt 2 km van Dazu. Hier is van 900 tot 1150 gewerkt aan de vele sculpturen. U vindt er in diverse grotten en nissen beeldengroepen. Zeer fraai zijn de beeldengroep van Guanyin en het Dharma-wiel. Vanaf Beishan heeft u overigens ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

TOURS MET DAZU

13 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens