ZOEKEN:

Trajecten die door buitenlandse reizigers worden benut zijn onder andere: Hongkong/Guangzhou-Zhaoqing (Wuzhou) over de Xi-rivier; Guilin-Yangshuo over de Li-rivier; Chongqing-Yichang over de Yangtze-rivier; Guangzhou-Hongkong over de Parelrivier en Zhanjiang-Haikou.

Yangtze-rivier
Yangtze-Qutang06-EastKing-KHet traject over de Yangtze-rivier dat iedere Chinees kent, al is het alleen maar uit de beroemde gedichten die op school zijn geleerd, is dat door de Drie Kloven. Tussen Chongqing en de Drie Kloven Dam bij Yichang wordt veelal gevaren met luxe cruiseboten waarbij u de beschikking heeft over goede tweepersoonscabines, met eigen sanitaire voorzieningen.

Er varen ook goedkopere lijndienstboten waarbij men verblijft in vier- tot achtpersoonshutten. De kwaliteit van deze boten is vaak slecht en de hutten worden weinig schoongehouden.

Zie voor meer informatie de Yangtze-rivier.

Li-rivier
Guilin-Li-rivier02Bij de ongeveer 4 uur durende boottocht over de Li-rivier (Guilin – Yangshuo) wordt vaak gebruik gemaakt van een ruime boot, waarop thee en soms een lunch wordt geserveerd.

Hongkong – China
De lijndienstboten Hongkong – Guangzhou of Hongkong – Zhaoqing zijn moderne catamarans en draagvleugelboten met aan boord comfortabele vliegtuigstoelen. Deze boten varen een tot twee keer per dag.