ZOEKEN:

Gelukkig Nieuwjaar van het Varken

Dit jaar begint Chinees Nieuwjaar op 4 februari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel uitbundig gevierd met draken- en leeuwendansen, niet alleen in China, Taiwan en Hong Kong, maar in alle China-towns ter wereld. In Nederland zijn er o.a. in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam vieringen. 

Voor het nieuwe jaar moeten de schulden zijn afbetaald, het huis schoongemaakt, eten klaargemaakt en komt indien maar enigszins mogelijk de familie bijeen en geeft men elkaar cadeautjes. Vrijwel iedereen is minstens twee dagen tot een week vrij en dan zitten vliegtuigen, treinen en bussen vol. Chinees Nieuwjaar is ook het Lente Festival, dat wordt afgesloten door het Lantaarn Festival.

Jaar van het Varken 逐年

Dit jaar is de beurt aan het Varken (Zhu), het 12e dier in de Chinese dierenriem en de cyclus van 12 maanjaren. Het Varken geldt als symbool voor welvaart. In China is astrologie een serieuze bezigheid, de juiste match kan zorgen voor een gelukkig huwelijk of een succesvolle zakelijke samenwerking. Goede partners voor het Varken zijn de Tijger, het Konijn en de Geit. Met een Slang of Aap gaat het vaak mis.

Varkens vallen vaak niet op in een menigte, ze zijn geen praatjesmakers. Varkens zijn realistisch en doeners. Ze werken hard, maar kunnen daar op zijn tijd ook van genieten en zijn ook wel materialistisch. Varkens zijn energiek en vaak enthousiast. Ze durven de leiding te nemen. Ze zijn tolerant en geduldig.

Bent u een Varken? Dan bent u (na Chinees Nieuwjaar) geboren in 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995 of 2007. Uw kleuren zijn geel, grijs en bruin. Geluksnummers zijn 2, 5 en 8. Uw steen is agaat.