ZOEKEN:

Gelukkig Nieuwjaar van de Hond

Dit jaar begint Chinees Nieuwjaar op 16 februari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel uitbundig gevierd met draken- en leeuwendansen, niet alleen in China, Taiwan en Hong Kong, maar in alle China-towns ter wereld. In Nederland zijn er o.a. in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam vieringen. 

Voor het nieuwe jaar moeten de schulden zijn afbetaald, het huis schoongemaakt, eten klaargemaakt en komt indien maar enigszins mogelijk de familie bijeen en geeft men elkaar cadeautjes. Chinees Nieuwjaar is ook het Lente Festival, dat wordt afgesloten door het Lantaarn Festival.

Jaar van de Hond 狗年

Dit jaar is de beurt aan de Hond (Gou), het 11e dier in de Chinese dierenriem en de cyclus van 12 maanjaren. In China is astrologie een serieuze bezigheid, de juiste match kan zorgen voor een gelukkig huwelijk of een succesvolle zakelijke samenwerking. Goede partners voor de hond zijn het Varken, het Paard, de Tijger en het Konijn. Bent u een Hond? Dan bent u trouw, loyaal, open, eerlijk, ijverig, direct, soms koppig, opmerkzaam, zorgzaam, verdraagzaam, maar soms ook cynisch, een beetje depressief en pessimistisch. Een Hond kan beter voor een ander werken, of desnoods voor zichzelf, dan leiding geven. Honden zijn meestal geen ondernemers of zakenlui.

Gelukkig Nieuwjaar!