ZOEKEN:

沙溪戏台会馆 (Shaxi Xitai Huiguan)

Shaxi – Old Theatre Inn

De bijzondere Old Theatre Inn staat in een rustieke omgeving in het dorp Duan, 3 km ten noorden van Sideng. Het is een lokatie voor wie sfeer, rust en authenticiteit zoekt. Het is een guesthouse in een uit de 18e eeuw daterend gerestaureerd theatercomplex. In het kleine theater zijn af en toe opvoeringen van Bai muziek door lokale musici. Bovenin het theater is een schrijn gewijd aan de god van cultuur en kennis.

De Old Theatre Inn heeft in wat ooit een schoolgebouw was drie double kamers en twee twin kamers. Ze zijn mooi ingericht en voorzien van een goede badkamer met 24 uur warm water, een douche en een westers toilet. In koude maanden zijn er elektrische dekens beschikbaar.

De faciliteiten zijn een restaurantje annex bar met wifi, een wasmachine en de verhuur van fietsen (mountain bikes). In de eetzaal kunt u zowel heerlijke lokale Bai gerechten als westerse gerechten krijgen. Bij mooi weer kunt u buiten genieten van een kop Yunnan koffie met appeltaart. De eigenaar Wu Yunxin spreekt redelijk Engels en hij geeft ook kalligrafie lessen.

Vanuit de Old Theatre Inn kunt gemakkelijk te voet het oude dorp Duan met zijn tempeltjes en boomgaarden verkennen of fietsen door de Shaxi Vallei en u bent per fiets in een kwartiertje in Sideng.