ZOEKEN:

YIBIN 宜宾

Yibin ligt in het zuiden van Sichuan, 260 km ten zuiden van Chengdu. Het is een stad van 600.000 mensen, in de stadsprefectuur (stad en omgeving) wonen 5,2 miljoen mensen. In Yibin komt de Jinsha-rivier samen met de Min-rivier en gaat dan verderop de Yangtze-rivier heten. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Shunan Bamboezee.

Yibin heeft treinverbindingen met o.a. Chengdu en Chongqing en vliegverbindingen met o.a. Kunming en Beijing. Er is een nieuw vliegveld (Wuliangye) in aanbouw.

Cuiping Heuvel

In het Cuiping Park staat de Cuiping Heuvel (翠屏山). Dit is het beste punt voor een uitzicht over de stad en de samenvloeiing van de Min- en Jinsha-rivieren.

Shunan Zee van Bamboe

De Shunan Bamboo Sea (蜀南竹海, Shunan Zhuhai) ligt 60 km ten zuiden van Yibin, 330 km van Chengdu en 270 km van Chongqing. Het omvat 44 km² en er groeien 58 soorten bamboe. Het is al vanouds een bezienswaardigheid vanwege de mooie natuur, met zijn bamboe, meren, watervallen, grotten en meer dan 500 heuvels. Het is dichtbegroeid (87%) waardoor het ook fungeert als ‘groene long’. De temperatuur is het hele jaar aangenaam. Door het gebied is een 5 km lang wandelpad.

Er zijn diverse speciale plekken. De ‘Emerald Gallery‘ is een pad van een paar honderd meter met zeer fraaie bamboe aan weerszijden. De Xianyu Grot in de Ca’eryan Kloof is zowel een daoïstisch als boeddhistisch heiligdom. Het dorpje Tianbao is tegen de klif gebouwd. Het was een militaire versterking uit het eind van de 19e eeuw. Er zijn militaire muurschilderingen te zien. De Inktstroom is 3 km lang en dankt zijn naam aan de donkerrode stenen en het mos, of, in een andere versie, aan de inkt die een als daoïstische monnik vermomde god hier ooit morste. Er zijn twee kabelbanen. Een ervan is bij de Sea Watching Pavillion en deze kabelbaan is 2.700 meter lang en 350 meter hoog. Er zijn ook plekken waar je kunt raften.

In het Bamboo Sea Museum (蜀南竹海博物馆, Shunan Zhuhai Bowuguan) ziet u in zes hallen allerlei soorten bamboe en wetenswaardigheden.

Shihai Dongxiang

Shihai Dongxiang (石海洞乡), letterlijk ‘steen-zee-grot-plaats’ is een groot (126 km²) natuurgebied in het district Xingwen County, 90 km ten zuiden van Yibin. Er zijn vele bijzondere rotsformaties, ‘stenen wouden’, en karstgrotten te zien. Bezienswaardigheden zijn o.a. de Tianquan Grot, de Jinsi Berg, de Zhoujiagou From en Niyuan.

TOURS MET YIBIN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens