ZOEKEN:

成都圆和圆佛禅客栈

Chengdu – Buddha Zen Hotel ****

Het fraaie en comfortabele Buddha Zen Hotel ligt aan de Wenshufang-straat naast de Wenshuyuan Tempel. De omgeving is sfeervol en u ervaart er van nabij het religieuze leven in het hedendaagse China. Maar het hotel is ook niet al te ver van het centrum van Chengdu.

Het is het eerste hotel in China dat is ontworpen vanuit het thema van het zenboeddhisme, in combinatie met traditionele Chinese architectuur. In het hotel hangen vele zeldzame Tangka’s en zijn andere antieke kunstvoorwerpen te zien. In de noordhal van het hotel staat een beeld uit Nepal van de Dari Rulai Boeddha met vier gezichten. Loop drie keer (met respect en devotie) om het beeld heen en u bent door hem gezegend.

Het Buddha Zen Hotel heeft 35 ruime kamers die zijn ingericht met traditionele elegantie en met zen-boeddhistische stijlelementen, zoals kostbare borduurschilderijen en antiek. Maar de kamers bieden ook moderne gemakken voor de gasten, zoals airconditioning, televisie met satellietkanalen, idd-telefoon, internetpoort, minibar, een kluisje en een goede badkamer met allerlei amenities. Er zijn ‘Superior Double’ kamers (met tweepersoonsbed), ‘Deluxe’ kamers (met tweepersoonsbed of twee bedden) en een ‘Superior Suite’ (met tweepersoonsbed) en een ‘Deluxe Suite’ (met tweepersoonsbed).

Bij het hotel is het Rong Zhai Vegetarische Restaurant. Daar worden bijzondere gerechten gemaakt volgens de methodes van de boeddhistische keuken. De gespecialiseerde koks gebruiken verse ingrediënten en gaan in de bereiding van het voedsel uit van de juiste combinatie van de vijf elementen, van de traditionele leer van de Chinese medicijnen en van het versterken van de Qi. De gerechten zijn vetarm en zonder cholesterol. Het is aan te raden te reserveren als u hier wilt eten.

In het Jian Cha Theehuis kunt u de geest van de thee ontdekken. Daartoe zijn een zuivere geest en de regels van de theekunst essentieel. U dient zonder begeerte te zijn, dan zuivert de thee uw geest en bereikt de Zen uw ziel. Thee en Zen zijn nauw verweven omdat ze beiden de eenvoud en zuiverheid nastreven, de principes van het zen-boeddhisme. In het theehuis kunt u genieten van de thee en nadenken of praten over het boeddhisme en de menselijke geest.

De Zi Zai is de spa van het Buddha Zen Hotel. Ook hier worden de tradities in ere gehouden. De therapieën en massages zijn gebaseerd op de principes van de boeddhistische en Chinese geneeskunst. Lichaam en geest komen er tot rust.