ZOEKEN:

上海和平饭店 (Shanghai Heping Fandian)

Shanghai – Peace Hotel *****

Shanghai-Peace-Htl-K2014-(1Het Fairmont Peace Hotel is een begrip in Shanghai. Het is in 1923-26 gebouwd door de Sassoons, een rijk Brits-joods handelshuis. Toentertijd heette het het Cathay Hotel. Noel Coward schreef er zijn `Private Lives’. De vleugel aan de overkant (zuidzijde) van de Nanjing Lu was voorheen het in 1906 gebouwde Palace Hotel. Het hotel was de plek waar de elite van Shanghai verbleef en bijeenkwam.

Na een zeer grondige restauratie in 2007 is het Peace Hotel onder de vleugels van de Fairmont keten opnieuw een zeer luxe onderkomen met grandeur. In het art-deco Peace Hotel krijgt men de indruk dat de tijd bijna een eeuw is teruggezet. De glorie is nog steeds voelbaar. In de Jazz Bar speelt elke avond een jazz-band nummers als “Slow Boat to Shanghai”. De noordvleugel telt twaalf verdiepingen. De zuidvleugel heeft vijf etages. Het hotel heeft 270 luxe kamers en suites.

Het restaurant op de 8e verdieping van het hoofdgebouw is schitterend en heeft een prachtig uitzicht over de rivier. Het bas-reliëf op het plafond heeft het de naam Draak en Feniks Restaurant gegeven. In het hotel zijn verder de beroemde jazzbar, een mooi café, een wijn- en sigarenbar, room service, wasserij service, een schoonheidssalon, een spa met binnenzwembad, fitness en massage service, conferentiezalen, zakencentrum, kluisjes en bagageopslag, een tourdesk, en diverse ‘brand’ winkeltjes.Shanghai-Peace-Htl2-K2014-(