ZOEKEN:

HUASHAN 華山

HUASHAN 華山

HUASHAN 華山

De 2160 meter hoge Huashan (Bloemenberg) ligt in het oosten van de provincie Shaanxi, ongeveer 120 km ten oosten van Xi’an. Zijn vijf pieken moeten op een bloem met vijf bladeren lijken, vandaar de naam. Oorspronkelijk stond hij bekend als Xi Yue: Westelijke Berg, aangezien het de meest westelijke is van de Vijf Bergen die door het Taoïsme zijn geheiligd. Tot op de dag van vandaag is het een belangrijk bedevaartsoord en zijn er diverse tempels en kloosters.

Wandelen van top naar top

Huashan25-Oostpiek-K2002De belangrijkste pieken zijn de Lotuspiek (Lianhuafeng) in het midden, de Piek der Onsterfelijken (Xianrenfeng) in het oosten, en de Piek waar de Wilde Ganzen Landen (Luoyanfeng) in het zuiden. Tussen de pieken ligt een kleine vallei met oude pijnbomen, bronnen en watervallen.

Het Pad der Achttien Bochten van 15 km lengte leidt naar de top. De klim begint vanaf de  Jadebron Tempel (Yuquan) gewijd aan de 10e eeuwse geleerde Xi Yi, die hier een kluizenaarsbestaan leidde. Het eerste gedeelte van de weg is gemakkelijk en aangenaam. Het pad slingert ongeveer twee uur lang voort langs en over een rivier, voordat u een reeks smalle stenen trappen bereikt die naar de eerste piek leiden, de Noordelijke Piek. De Noordelijke Piek is echter ook rechtstreeks per kabelbaan bereikbaar.

Vanaf hier werd het tot voor enkele jaren behoorlijk zwaar, vooral in de zomer, wanneer het hier knap heet kan zijn. Op sommige gedeelten gaan de trappen bijna loodrecht omhoog, soms ook loopt u over een smalle richel langs een ravijn met slechts een ketting om u aan vast te houden. Dat hoeft nu niet meer, er is ook een veilig pad gekomen.

De Huashan was vroeger bezaaid met tempels en kloosters. Er zijn er nu nog enkele tientallen over. In sommige tempels kan worden overnacht en er zijn ook hotels boven. De zonsopgang is vaak spectaculair en veel mensen gaan met dit doel naar de Lotuspiek (Lianhuafeng), een wandeling die een flink stuk van de dag in beslag neemt. Energieke klimmers kunnen doorlopen naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke pieken.

Hoewel de Huashan niet erg hoog is, heeft u toch werkelijk het gevoel in een echt berggebied te zijn beland.

TOURS MET (OPTIONEEL) HUASHAN

Ontdek China

op aanvraag
13 dagen

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens