ZOEKEN:

JILIN 吉林

De stad Jilin (`Gelukkig Woud’) ligt in de provincie Jilin, 80 km ten oosten van Changchun aan de oever van de rivier de Songhua (Sungari), omringd door uitlopers van de Changbaishan. Jilin heeft een bevolking van ongeveer 2 miljoen mensen.

Het gebied rond Jilin kan als de bakermat van de Manzu’s worden beschouwd. Tweeduizend jaar geleden woonden hun voorvaderen, de Sushen, reeds in dit gebied. Eeuwenlang bleef Jilin een kleine marktstad en een houtcentrum. Het belang van de stad groeide vanaf 1907 toen het provinciehoofdstad werd (tot 1954). In de dertiger jaren werd Jilin de basis van de Japanse oorlogsindustrie. Het is nu een centrum voor suikerraffinaderij en chemische- en kunstmestindustrie. Lokale landbouwproducten zijn sojabonen, rijst en tabak. De traditionele handelswaren zijn ginseng, hertengeweien en bont.

Beishan Park

Het Beishan Park ligt in het westen van Jilin en is het grootste park van de stad. Het bevat tweehonderd jaar oude paviljoenen, waaronder het Maanpaviljoen, dat een mooi uitzicht over de stad biedt. In de winter wordt in dit park een IJssculptuur Festival georganiseerd.

Jiangnan Park

Dit park ligt ten zuiden van de Songhua-rivier. Vlakbij is de Jilin Tentoonstellingszaal. Hierin bevindt zich een meteoriet van 1770 kg, waarvan wordt aangenomen dat hij de grootste ter wereld is.

Katholieke Kerk

De opvallende, grote katholieke kerk van Jilin werd in 1917 in Neo-Gotische stijl gebouwd. Hij werd tijdens de Culturele Revolutie (1966-76) geplunderd en gesloten, maar is sinds 1980 hersteld en heropend en er zijn regelmatig kerkdiensten.

Confucius Tempel

De Wenmiao van Jilin dateert uit 1736 en werd in 1907 herbouwd.

Jilin Special Products Research Centre

Hierin bevindt zich een ginseng-tuin, een verzameling sabeldieren en een hertenpark. Het ligt ten oosten van de stad, op de Longtanheuvel. De herten worden hier gekweekt om hun geweien, die voor medicinale doeleinden worden gebruikt.

Songhua Meer

Dit kunstmatige meer van 480 km² ligt 20 km ten zuidoosten van Jilin, in de Daqingshan. Het lijkt op een Schots `loch’ en is het resultaat van de waterkrachtcentrale Fengman, die in 1942 door de Japanners is gebouwd in de Songhua-rivier. In de winter (jan-feb) vormen de met vorst bedekte bomen langs de rivier een fraai gezicht.

Skiën

Ten zuiden van het meer is een 1700 meter lange skilift die het 3,5 km² grote Fengman Skigebied bedient. Er zijn twee kabelbanen. De beste skiperiode is van december tot februari. Men kan hier ski’s huren. Aan de voet van de berg is accommodatie in chalets voor 300 mensen. Hier bevindt zich ook een overdekte ijsbaan.

In het Beidahu Skigebied werden in 2007 de Aziatische Winterspelen gehouden.

TOURS MET JILIN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens