ZOEKEN:

ZHANGJIAJIE 张家界

Zhangjiajie ligt in het noordwesten van Hunan, 400 km ten westen van Changsha op het kruispunt van drie gewesten: Dayong, Sangzhi en Cili. Zhangjiajie is vooral bekend om de prachtige, grillige landschappen van Wulingyuan en daarin het Zhangjiajie Bospark en om de sky-walks en glazen brug. 

Zhangjiajie is de naam van het hele gebied. Zhangjiajie-stad ligt in het zuiden en is bereikbaar per trein en per vliegtuig. Verblijven in Zhangjiajie-stad doen reizigers vooral om de Tianmenshan (zie onder) te bezoeken.

Het beroemde natuurgebied ligt 40 km ten noorden van Zhangjiajie-stad. Om dat te bekijken verblijven reizigers in de plaats Wulingyuan aan de westzijde, of aan de rand van het Zhangjiajie Bospark in het zuiden en oosten van het natuurgebied. Voor het hele gebied moet een meerdaags ticket worden gekocht. De bussen in het park zijn dan inbegrepen; voor kabelbanen en de lift moet apart worden betaald.

Wulingyuan 武陵源

Wulingyuan is een groot natuurgebied van 369 km², dat ligt ten noorden van het stadje Zhangjiajie. Wulingyuan is de verzamelnaam van drie belangrijke natuurgebieden: het nationale park Zhangjiajie, het gebied Tianzi Shan in het gewest Sangzhi, en de Suoxiyu Vallei in het gewest Cili. Het gebied wordt door vele minderheden bewoond, zoals de Miao en de Tujia, die dit het ‘Koninkrijk der Vergetelheid’ noemen. Wulingyuan is sinds 1992 een Unesco Wereldnatuurerfgoed. In Wulingyuan zijn drie kabelbanen. De eerste gaat van het zuiden naar Huangshizhai. De tweede gaat van het plaatsje Wulingyuan in het oosten naar de Tianzishan. De derde gaat van Yangjiajie (袁家界) in het westen naar Wulong.

Zhangjiajie Nationale Bospark

Het Zhangjiajie Nationale Bospark (张家界国家森林公园, Zhangjiajie Guojia Senlin Gongyuan) beslaat 133 km² en strekt zich uit langs de Mingdong-rivier. Het is sinds 1982 een nationaal bospark. Zhangjiajie ligt op een hoogte van 800-1300 meter. Het is er koel in de zomer en warm in de winter. Het is het mooiste gebied in Wulingyuan. Het landschap is er zonder meer spectaculair. Er zijn meer dan 3000 prachtige pieken, groteske rotsen, diepe ravijnen, 800 gorgelende stromen, exotische bloemen en planten, en zeldzame dieren. Door het gebied loopt de Gouden Zweep Stroom (金鞭溪, Jinbianxi), u kunt er wandelen langs het riviertje en ziet dan veel apen.

De bekendste bergpieken in het bospark zijn de Jinbian, de Huangzhizhai en de Yanzizhai. Het dorp Huangshizhai ligt op een hoogte van 1.080m in het midden van het bospark. Hier heeft u uitzicht op vele spectaculaire kliffen en een woud van bergpieken. Volgens de overlevering maakte de taoïst Huangshi Gong op deze plek tweeduizend jaar geleden levenselixer.

Tianzishan 天子山

De berg Tianzi is genoemd naar Xiang Dakun, die hier een boerenopstand leidde en zichzelf Tianzi (Hemelzoon) noemde.  De 1250 meter hoge Tianzishan ligt in het westen van Wulingyuan, ten noorden van Zhangjiajie Bospark, ten zuiden van het Sangzhi District en ten westen van de Suoxiyu Vallei. De Kunlun Piek is het hoogste punt, de Shilan Vallei het laagste punt. Er zijn vele mooie plekken, met allerlei rotsformaties. Bij de Tianzishan is ook de Bailong Lift, de hoogste buitenlift ter wereld.

Suoxiyu 索渓峪

Het Suoxiyu Natuurreservaat ligt in het oosten van Wulingyuan en omvat 180 km². Door het gebied stroomt de Jinbian, die het Suoxi Meer voedt. Aan weerszijden van de stroom zijn over een lengte van 5 km 200 bergpieken in verschillende formaties te zien, die, vooral als het mist, een fraai landschap vormen. Het wordt ook wel de Tien Mijlen Galerie genoemd; alsof het een tentoonstelling is van allerlei verschillende gebeeldhouwde rotspieken. U kunt er een prachtige wandeling maken en als u moe bent een stukje rijden met de elektrische trein die op de minirail naast de stroom langzaam rijdt. Behalve de rotsformaties en waterstromen kenmerkt Suoxiyu zich door zijn grotten en bruggen. De Gele Draak Grot en de Godinnegrot zijn de bekendste van de 59 grotten. De bruggen zijn gebouwd op de kliffen, de bouw moet zeer gevaarlijk zijn geweest.

In het westen van de Suoxi Vallei is de ‘West Zee’, een basin vol met rotspieken en bomen. Heet wordt daarom ook wel de ‘zee van bomen’, ‘zee van pieken’ of de ‘zee van wolken’ genoemd. Het laatste fenomeen is als na een regenbui de wolken als golven in het basin liggen. In de ‘West Zee’ zijn ook de ‘Poort naar de Hemel’ en het ‘Hemelterras’ te vinden.

In de Suoxi Vallei leven allerlei bijzondere dieren, zoals luipaarden, resusapen en grote salamanders. Ook de fauna is er zeer divers en bijzonder, de lokale mensen zoeken er naar wilde medicinale kruiden.

Baofeng Meer 宝峰湖

Even ten zuiden van het plaatsje Wulingyuan ligt het Baofeng Meer. In deze mooie omgeving zijn vele tv-series en films geschoten. Er kan een boottochtje worden gemaakt.

Huanglong Grot 黄龙洞

Even ten oosten van Wulingyuan is de Huanglongdong, de Grot van de Gele Draak.

Zhangjiajie Kloof 张家界大峡谷

De Zhangjiajie Glazen Hangbrug werd in augustus 2016 geopend en overspant een kloof, de Zhangjiajie Grand Canyon (Zhangjiajie Da Xiagu), van 430 meter. Als u over de 6 meter brede brug loopt kijkt u 260 meter de diepte in.

Tianmenshan 天门山

De Tianmen Berg ligt ten zuiden van het plaatsje Zhangjiajie. U kunt de top bereiken via een 7½ km lange kabelbaan die vanuit het centrum van Zhangjiajie-stad over enkele heuvels naar boven gaat. Er gaat ook een bus die rijdt over een weg met 99 bochten.

Boven is een wandelpad van 7 km rond de top, op een hoogte van 1.430 meter. Bij helder weer is het uitzicht prachtig. Op de Tianmenshan is een spectaculair deel, de ‘sky-walks’, waaronder het 60 meter lange Tianmenshan Glazen Pad. Er is een lift naar het Heavenly Peak Pavilion. Via een stoeltjeslift is de Tianmenshan Tempel bereikbaar. Vanaf de top heeft u bij helder weer een prachtig uitzicht. Als u naar beneden gaat kunt u een stop maken om een grot te zien, de Tianmen Grot, ook wel de ‘Deur naar de Hemel’ genoemd, en de ‘Stairway to Heaven’ beklimmen.

Furong 芙蓉

Furong (“Hibiscus”) ligt 80 km ten zuidwesten van Zhangjiajie aan de route naar Fenghuang. Furong is een oud stadje, waar de Tujia, de etnische minderheid in dit gebied, vanouds compact leven. De op palen gebouwde huizen en straten zijn goed bewaard gebleven.

Op de Mengdong-rivier (猛洞河), 4 km van Furong, kan van Hanigong naar Hou’ertiao een rafttocht van ca. 5 uur worden gemaakt.

TOURS MET ZHANGJIAJIE

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens