ZOEKEN:

河南禪居國際飯店 (Henan Chanju Guoji Fandian)

Shaolin – Zen International (Chanju) Hotel ***/*

Het Zen International (Chanju) Hotel staat slechts 700 meter van de Songshan Shaolin Tempel, binnen de Shaolin Wushu Guan (Shaolin Martial Arts Training Center), het gebied (‘scenic area’) van Shaolin zelf. U verblijft dus vlak bij de tempel en niet in de stad Dengfeng (dat ook vaak als Shaolin wordt aangeduid en waar Shaolin formeel onderdeel van is).

Het Chanju Hotel is/was een goede keuze als u Shaolin wilt beleven. Door hier te verblijven maakt u Shaolin ook mee in de avond, wanneer het klooster en andere tempels mooi zijn verlicht. Wel moeten we waarschuwen over de service en de properheid, daarover hebben ons de laatste tijd negatieve verhalen van reizigers bereikt. Het alternatief is om te verblijven in Dengfeng.

Het hotel is, in Zen-stijl, minimalistisch gedecoreerd. Het houten meubilair is strak en de basiskleuren in de publieke ruimtes en de kamers zijn wit, grijs en zwart. De hotelfaciliteiten zijn een restaurant (veel Shaolin vegetarische gerechten, maar ook de normale Chinese keuken), room service, een bar, een theeroom, een lounge en een zakencentrum met internetpc’s in de lobby, ATM, wasserij service, een winkeltje, bagageopslag en een tourdesk. Het hotel accepteert geen credit cards.

De 69 kamers zijn ruim en voorzien van alle gemakken, waaronder airconditioning, televisie, telefoon, internettoegang, thee/koffie set en een goede badkamer met allerlei amenities waaronder slippers en een haardroger.