ZOEKEN:
Cong Tai
Handan Bowuguan
Xiangtangshan Grotten
Wahuanggong
Zhaowangcheng
Jingniang Meer
Handan

HANDAN 邯郸

Handan is een provinciestad (940.000 inwoners, 9,4 miljoen in de stadsprefectuur) in het zuidwesten van de provincie Hebei. Het is een regionaal handelscentrum en een textielstad. Maar haar faam ontleent Handan aan het feite dat hier de 2400 jaar geleden de hoofdstad van het Zhao Rijk was.

Cong Tai

Het Cong Tai in het Congtai Park (丛台公园) is een groot terras dat 2400 jaar geleden is gebouwd door Wu Ling, de koning van Zhao, om zijn troepen te inspecteren en om van voorstellingen te genieten. Het gold als een beroemde constructie, de beroemde Tang-dichters Li Bai en Dofu vereeuwigden het in hun poëzie. Op het terras staat een (later gebouwd) paviljoen. Vanaf dit terras heeft u een goed uitzicht over de stad en het omringende landschap. Het Congtai Park ligt midden in de stad. Behalve het terras is er ook een pittoreske boogbrug.

Zhao Wang Cheng

Handan was hoofdstad van het Zhao Rijk in de Periode van de Strijdende Staten (475-221 v.Chr.). De overblijfselen daarvan, de ‘Stad van de Koning van Zhao’ (赵王城遗址, Zhaowangcheng Yizhi) liggen in het zuidwesten van Handan.

Handan Museum

In Wanglangcun, nu een stadsdeel van Handan, zijn meer dan 50 graftombes uit de Han-dynastie gevonden. Veel van de artefacten zijn te zien in het Handan Museum (邯郸市博物馆, Handanshi Bowuguan). In het museum is ook een prachtige collectie Zhao Cultuur (403-222 vC). Zie de museum-website.

Xiangtangshan Grotten

De Xiangtangshan Grotten (响堂山石窟, Xiangtangshan Shiku) omvatten 16 grotten met daarin duizenden Boeddha-beelden, schilderingen en kalligrafieën. Ze zijn vanaf het jaar 550 gebruikt als tempel en in de loop der eeuwen uitgebreid. Ze liggen circa 50 km rijden, ten westen van Handan. Bij de grotten is de Beixiangtang Tempel (北响堂寺).

Wahuang Paleis

Wat verder weg is het Wahuang Paleis (娲皇宫, Wahuanggong), 15 km ten noorden van Shexian (涉县) en 120 km ten westen van Handan. Het is een fraai voorbeeld van hoogstaande architectuur in het oude China. Het ligt 100 km ten westen van Handan in de Tangwangjiao Berg. Het dateert uit het Noordelijke Qi Rijk (550-577). Het is een groot complex dat ook wel wordt aangeduid als de ‘Grootmoeder Tempel (Nainai Ding), omdat het werd gewijd aan Nuwa, een mythische godin. Aan de voet van de berg zijn het Chaoyuan Paleis, Tingcan Paleis en het Wuhuang Paleis. Aan de rechterkant, tegen de berghelling, is het Wuhuang Paleis. Het is vier etages en 30 meter hoog. De Badian Hal, de Qingxu, Zaohua en Butian Paviljoens worden met ijzeren kettingen gezekerd tegen de rotshelling. Er zijn ook diverse grottempels en rotsenscripties te zien.

Yecheng

Circa 50 km ten zuiden van Handan ligt Yecheng (邺城), bekend vanwege de Boeddhabeelden, zie Yecheng.

Jingniang Meer

Het Jingniang Meer (京娘湖, Jingnianghu) ligt ten noordwesten van de stad Wuan, circa 60 km van Handan. Het meer heeft diverse natuurlijke en kunstmatige rotsformaties, in totaal 18 tableaus, met bloemrijke namen als ‘Kalm meer stijgt op uit diepe kloof’ en ‘Woedende leeuw steekt zijn kop op’.

TOURS MET HANDAN

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens