ZOEKEN:

KAIPING 开平

Kaiping ligt in Guangdong, 140 km ten zuidoosten van Guangzhou in de delta van de Parelrivier. Dit gebied is bekend om zijn diaolou, versterkte torens, veelal uit de Qing-dynastie (1644-1912). Er zijn er nog bijna tweeduizend van over. De torens dienden als wachttorens en als bescherming tegen bandieten.

Kaiping Diaolou 开平碉楼

De mooiste torens zijn te vinden in de de dorpen rond het plaatsje Chikan (赤坎). Sommige dorpen met meerdere diaolou gelden als ‘officiële’ Kaiping-dorpen en dan moet er entree worden betaald. Maar er zijn ook dorpen met met een of twee torens die nauwelijks door toeristen worden bezocht. In diverse Kaiping-dorpen heeft de lokale bevolking ingespeeld op de belangstelling van buiten en zijn er kleine restaurantjes geopend.

In een van de dorpen is een klein Kaiping Museum waar meer duidelijk wordt over de achtergronden van de torens. Veel van de torens zijn in de eerste helft van de 20e eeuw hersteld en verstevigd. Dat gebeurde met geld dat overzeese familieleden (vanuit deze regio zijn veel Chinezen geëmigreerd) stuurden.

 

TOURS MET KAIPING

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens