ZOEKEN:

ORDOS 鄂尔多斯 & DONGSHENG 东胜

Ordos-paardenbeeldOrdos is de naam van een stadsprefectuur in het zuiden van Binnen Mongolië. De hele prefectuur heeft 1,4 miljoen inwoners. Het stedelijke gebied wordt aangeduid als Ordos Stad. In het noorden daarvan is Dongsheng met 600.000 inwoners. Daarnaast is Kangbashi of Ejin Horo (250.000 inwoners) bij het vliegveld een snel groeiend urbaan gebied. Maar de ontwikkeling ging te snel, er wordt gebouwd voor een stad van 1 miljoen inwoners en die zijn er nog lang niet. Men spreekt daarom vaak over de Ordos ‘Ghost Town’.

De bevolking van de prefectuur Ordos bestaat voor 88% uit Han-Chinezen en 11% Mongolen. De belangrijkste reden voor een bezoek aan Ordos is om het Genghis Khan Mausoleum te zien.

Zandduinen

Onderweg van Baotou naar Ordos kunt u een stop maken bij de Xiangshawan Zandduinen (zie Baotou).

Mausoleum van Djenghiz Khan

Ebaotou-djenghiz-khan2-mausoven ten zuiden van de stad Ordos ligt het Mausoleum van Djenghiz Khan, de in 1227 gestorven grote veroveraar. Het hoofdcomplex bestaat uit drie verbonden zalen in de vorm van Mongoolse yurts (gers). In de hoofdzaal staan allerlei spullen, zoals een sabel en een zadel, die door hem zouden zijn gebruikt.
Dit mausoleum is in 1954 gebouwd met geld van de centrale regering, als gebaar naar de Mongoolse minderheid in China. Maar het is niet de plek waar Djenghiz Khan ligt begraven; die plek is namelijk onbekend. In het middendeel staat een 5 meter hoog beeld van Djenghiz Khan, een zetel en wapens, en de grafkisten van zijn drie vrouwen. In het rechterdeel staan de grafkisten van Tolui en zijn vrouw. Tolui was de 4e zoon van Djenghiz en de vader van Kublai Khan. In het linkerdeel staan de Suleding, de negen banieren en speerpunten van de negen legeraanvoerders van Djenghiz Khan.

TOURS MET ORDOS

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens