ZOEKEN:

北京紅牆花園酒店 (Beijiing Hongqiang Yuan Jiudian)

Beijing – Red Wall Garden Hotel

Het Red Wall Garden is een mooi courtyard hotel in het centrum van Beijing, even ten oosten van de Verboden Stad en Wangfujing. Het is een aantal gebouwen uit de 50er jaren die zeer stijlvol zijn herbouwd in 2010. De gebouwen liggen rond een mooie binnenplaats met een terras en een vijvertje. Het hotel is een aanrader, ligt aan een hutong (steegje). Het is niet echt een traditioneel siheyuan (courtyard) hotel, maar heeft wel die layout, met de drie gebouwen in het westen, noorden en oosten. Service staat hoog in het vaandel, het hotel heeft zelfs een team van ‘butlers’. De traditionele decoraties in de kamers en in de publieke ruimtes zijn met zorg gekozen en er zijn wisselende tentoonstellingen en soms kleinschalige optredens.

Het hotel heeft 40 stijlvol ingerichte kamers, verdeeld in 8 verschillende typen. Ze zijn voorzien van een houten vloer, airco, televisie met satellietkanalen, telefoon, internetpoort, minibar, thee/koffie set, minibar, en een goede badkamers met douchecabine of inloopdouche. De standaard kamers hebben een tweepersoonsbed. Er zijn ook meer luxe, grotere kamers, met twee bedden of een tweepersoonsbed, en enkele met balkon. Er zijn enkele suites met een slaapkamer boven, en er zijn enkele family suites, met twee slaapkamers en twee badkamers.

De hotelfaciliteiten zijn een café/restaurant, een theehuis, een bar, een terras, een conferentiezaaltje, bibliotheekje, internetpc’s en en tourdesk met verhuur van fietsen.