ZOEKEN:

北京诺富特和平宾馆 (Beijing Nuofute Heping Binguan)

Beijing – Novotel Peace Hotel ****

Het Novotel Peace ligt centraal in Beijing, vlakbij de bekende winkelstraat Wangfujing en dichtbij de Verboden Stad. Het oude gebouw was ooit het in 1952 voor de Conferentie van Aziatische Landen gebouwde Heping (Vrede) Hotel. Na jaren gesloten te zijn geweest werd het in 1980 geheel gerenoveerd en heropend. In 1988 werd het uitgebreid met een nieuwe hoteltoren. Na nog enkele malen grondig te zijn gerenoveerd is het nu een modern hotel dat door de Novotel-keten wordt gerund. In het hotel komen relatief veel Fransen, het is o.a. de basis voor de crews van Air France.

Het hotel heeft 402 kamers, voorzien van airconditioning, televisie met satellietkanalen en video-on-demand, telefoon, breedband en draadloos internet, minibar en een thee/koffieset. De standaard kamers in het oude gebouw zijn aan de kleine kant. Ze zijn voorzien van een ‘queensize’ tweepersoonbed of twee bedden, televisie, een werkplek en een kleine badkamer met bad/douche. De ‘superior’ kamers in de nieuwere vleugel hebben een ‘kingsize’ tweepersoonbed of twee bedden, televisie, een bureau en een badkamer met bad/douche. Er is ook een ‘premier floor’ voor zakenlieden, met een eigen lounge.

De hotelfaciliteiten zijn een ruime lobby, twee restaurants (het internationale buffet en à la carte restaurant Square en het (goede) Franse restaurant Cabernet) en twee bars, room service, wasserij service, schoonheidssalon, recreatiefaciliteiten waaronder een zwembad, een fitnesscentrum, sauna, bubbelbad en massageservices, banket- en conferentiezalen, een zakencentrum, draadloos internet, en een tourdesk met fietsenverhuur.