ZOEKEN:

Drijvende Vis van Florentijn Hofman in Wuzhen

Wuzhen-vis4De Drijvende Vis is een object van de Arnhemse kunstenaar Florentijn Hofman. De gigantische Vis is te zien in het watertheater van Wuzhen, een waterstadje niet ver van Shanghai. Hij maakte de Vis voor de Wuzhen International Contemporary Art Exhibition (bron: Xinhua/XuYu). Art Wuzhen, zoals de tentoonstelling kort wordt genoemd, heeft als hoofdlocatie een oude zijdefabriek en is van 28 maart tot 26 juni 2016.

Florentijn Hofman maakte al veel door hun grootte vervreemdende dienrenobjecten. Daaronder zijn de bekende gele Badeend, die o.a. in de haven van Hongkong en elders was te zien, en het Uitkijkkonijn, dat in de Valkhof in Nijmegen stond.

Ook John Körmeling exposeert in Wuzhen. Hij maakte naam in China als ontwerper van het Holland Paviljoen op de Expo van 2010 in Shanghai. Andere kunstenaars die deelnemen zijn o.a. de Servische Marina Abramovic, de Brit Damien Hirst, de Amerikaanse Ann Hamilton, Liu Jianhua uit Shanghai, Ai Weiwei, Yin Xiuzhen en Song Dong uit Beijing, de Duitser Oliver Herring, de Japanse fotograaf Nobuyoshi Araki, de Belg Job Smeets en de Nederlandse Nynke Tynagel.

Meer informatie: Art Wuzhen