ZOEKEN:

Quanzhou-straatbeeld2-K2011Er komen in de steden steeds meer grote winkelcentra, waar vrijwel alles verkrijgbaar is, maar waar de prijzen ook relatief hoog zijn. De grote glimmende warenhuizen die overal als paddenstoelen uit de grond rijzen, staan vol met allerlei soorten goederen, zowel dagelijkse benodigdheden als duurzame consumptieartikelen. De meeste producten zijn naar westerse maatstaven goedkoop. Een bezoek aan een warenhuis is aan te bevelen, alleen al om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven.

Daarnaast zijn er in veel steden speciale ‘arts & crafts’ winkels, antiekwinkels en winkels verbonden aan kunstnijverheidswerkplaatsen en aan bezienswaardigheden. Er zijn ook straatmarkten waar mensen hun producten kunnen verkopen voor eigen winst. Gewoonlijk kleding en voedselproducten, soms ook tweedehands boeken en tijdschriften. De voedselmarkten draaien vooral ’s morgens vroeg, terwijl de andere vrije markten vooral ’s avonds, na het werk, veel belangstellenden trekken.

In enkele steden (o.a. in Beijing) zijn speciale ‘zijdemarkten’, eigenlijk plekken waar in China gemaakte ‘merk’-kleding van zijde en katoen, sportkleding, schoenen, jassen en tassen tegen zeer schappelijke prijzen worden verkocht.

<- Reisinformatie