ZOEKEN:

Wutaishan-apoGezien de afstanden is vliegen naar en binnen China een noodzakelijkheid. China heeft de laatste decennia enorm veel geïnvesteerd in luchthavens en in de vloot. In het algemeen is de vliegsector in China behoorlijk modern en geavanceerder dan in menig land in Europa.

Binnenlandse vluchten
In China zijn er diverse binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, die worden overkoepeld door de CAAC (Civil Aviation Administration of China). De frequentie en capaciteit van de vluchten wordt in een snel tempo verbeterd. Toch wordt er zeker nog niet dagelijks naar en van de kleinere plaatsen gevlogen. De toegenomen mobiliteit van de Chinese bevolking en de steeds groter wordende stroom toeristen betekent dat de druk op de beschikbare stoelen is toegenomen.

De luchthavens liggen gewoonlijk op ca. 30-60 minuten rijden van het centrum van de stad. Er moet ongeveer een uur tevoren worden ingecheckt. Let u erop dat u geen scherpe voorwerpen in uw handbagage heeft (mes, nagelschaar etc.). Let op: sinds 11 september 2001 mogen ook flessen (plastic, glas) gevuld met vloeistof (frisdrank, alcohol of andere middelen) niet mee in de handbagage. Deze kunnen bij de incheck procedure in beslag genomen worden. Bij de incheck dienen de paspoorten te worden getoond.

Niet zelden zijn er vertragingen door slecht weer. De vertrektijd wordt meestal met het vluchtnummer aangegeven op borden in de vertrekhal. U mag de gebruikelijke 20 kg bagage meenemen. De handbagage mag niet zwaarder dan 5 kg en max. 55x35x25 cm groot zijn, soms wordt dat gecontroleerd, meestal niet. Tijdens langere vluchten wordt thee, (slappe) oploskoffie of zoete limonade geserveerd, en soms krijgt u wat te eten. Op binnenlandse vluchten mag niet worden gerookt.

Luchthavenbelasting
Bij iedere vlucht wordt bij vertrek luchthavenbelasting (airporttax) geheven, maar deze is bij de ticketprijs inbegrepen.

Herbevestigen internationale vluchten

Bij veel luchtvaartmaatschappijen (KLM, Lufthansa, etc.) is herbevestigen niet meer noodzakelijk. Toch raden wij u sterk aan om 72 uur voor vertrek uw terugvlucht her te bevestigen (reconfirmeren). U wordt dan op de hoogte gebracht van eventuele schemawijzigingen en u kunt soms alvast een stoel reserveren, wanneer dat nog niet voor u is gedaan.