ZOEKEN:

Vanaf 15 maart 2023 worden weer toeristenvisa uitgegeven. Begin 2023 zijn de beperkingen vanwege covid voor buitenlandse reizigers opgeheven. Er is slechts een negatieve pcr-test, afgenomen binnen 48 uur voor vertrek, vereist.

Zie Reisadvies China op Nederland Wereldwijd (BuZa) en de website van het Ministry of Foreign Affairs van China over de reismogelijkheden en over de reisbeperkingen in verband met Corona. Vragen? Het contactcenter van Nederland Wereldwijd is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.


Elke buitenlander heeft een geldig paspoort nodig dat bij het verlaten van China tenminste nog 6 maanden geldig is.

visaDaarnaast is het noodzakelijk om een visum te hebben om China binnen te kunnen komen. Het verkrijgen van een toeristenvisum is redelijk eenvoudig. Het visum is feitelijk een visumsticker die in het paspoort wordt geplakt. Dit persoonlijke visum neemt één bladzijde in beslag, het is dus belangrijk dat er in het paspoort nog voldoende ruimte is. De aanvraag van het visum dient te gebeuren met een daarvoor bestemd visumaanvraagformulier en dit (pdf) formulier dient u digitaal in te vullen, handgeschreven formulieren worden niet meer geaccepteerd. U dient ook een kopie van de informatiepagina van het paspoort, een reisschema en bewijzen van reserveringen van tickets en hotels bij te voegen. De aanvraag voor een visum kost voor de normale procedure 2 weken (minimaal 4 werkdagen op het Visa Center, plus verzending etc.).

Zie Chinees visum: procedure voor meer gedetailleerde informatie.

U kunt het visum aanvragen bij:

  • Chinese Visa Application Service Center, Maanweg 174 (9e etage), 2516 AB Den Haag. Tel: 070 2629150. Website: visaforchina.cn. Dit is het officiële visacentrum van de Chinese ambassade.
  • U kunt u ook gebruik maken van visumdiensten, o.a.:

visa-China2015Bij de aanvraag van het visum dient er rekening mee te worden gehouden dat vanaf het moment dat het visum in het paspoort is gezet u binnen 3 maanden na afgifte China dient binnen te reizen (de geldigheidsduur van 30 dagen van het visum gaat bij binnenkomst in China pas in!).

We willen u erop attenderen dat u een zgn. ‘double entry’ visum moet aanvragen als u vanuit China doorreist naar Hongkong en van daaruit weer terug naar China!

Visumvrije steden (max 72 uur)

Er is een aantal steden met een visumvrij beleid voor maximaal 72 uur voor internationale reizigers. Dat zijn Beijing, Shanghai, Guangzhou, Changsha, Chengdu, Chongqing, Shenyang, Xi’an, Dalian, Guilin, Kunming, Hangzhou, Wuhan, Xiamen, Tianjin, Harbin en Nanjing. Reizigers die er landen kunnen een visa-vrije transit aanvragen, op voorwaarde dat ze binnen 72 uur doorvliegen naar een ander land en daarvoor de benodigde visa hebben.

Tibet en Xinjiang

Voor reizen naar Tibet en Xinjiang is naast het visum ook een reispermit nodig. Zie: Grensformaliteiten Tibet.

Chinese douane

Zie: Grensformaliteiten en douane.