ZOEKEN:

Olympische Spelen 2022 in Beijing

Chongli CountyDe Winterspelen van 2022 zijn toegewezen aan Beijing. Dat was op 31-7-2015 de uitkomst van de stemming van het IOC in Kuala Lumpur. De spelen vinden deels in de stad Beijing plaats, waarbij men denkt de nog bestaande venues zoals het Vogelnest van de Zomerspelen in 2008 opnieuw te gebruiken. Daarnaast zullen er sportfaciliteiten komen in Zhangjiakou en Yanqing. In het Chongli district in Zhangjiakou valt meestal behoorlijk wat sneeuw en daar zullen de ski-onderdelen plaatsvinden. Er zijn al 4 skihellingen en er komt een 5e bij. Chongli zal dan met een hoge snelheidslijn in 52 minuten vanuit Beijing bereikbaar zijn.

Een belangrijke voorwaarde voor de toewijzing aan Beijing is dat de luchtkwaliteit in de Chinese hoofdstad verbetert. De Spelen zijn de impuls om wat dit betreft de komende 7 jaar verregaande maatregelen te nemen.

Over de auteur
Kees van Galen is oprichter en eigenaar van Tiantan BV. Tiantan is de rechtsopvolger van VNC Asia Travel BV, waar hij directeur van was. Kees kent Azië als geen ander, in China komt hij regelmatig sinds 1980.