ZOEKEN:

Nationaal Museum no.2 in aantal bezoekers

Nationaal Museum in Beijing staat op tweede plek in de top 20 van musea in de wereld, gemeten naar het aantal bezoekers. 

Het Nationaal Museum aan het Tian’anmen Plein in Beijing ontving in 2014 7,6 miljoen bezoekers. No.1 was het Louvre in Parijs met 9,3 miljoen. Het Nationaal Museum liet andere topmusea achter zich. Daaronder het British Museum in Londen, het Metropolitan Museum of Art in New York, het Vaticaan Museum en het National Palace Museum in Taipei.

Na 4 jaar renoveren en uitbreiden en een investering van 250 miljoen Euro is het Nationaal Museum van China, dat staat aan het Tian’anmen Plein in Beijing, in maart 2011 heropend. Het vloeroppervlak is verdriedubbeld en het werd daarmee het grootste museum ter wereld. Er zijn 49 tentoonstellingszalen en het museum bevat meer dan een miljoen artefacten.

Er zijn twee permanente tentoonstellingen. In chronologische volgorde worden de mooiste kunstschatten van het Oude China getoond. Boven is de (politieke) expositie over het moderne China: vanaf de Opiumoorlog in 1842 tot aan de recente tijd. Daarnaast zijn er diverse tijdelijke tentoonstellingen, gewijd aan een thema uit de Chinese kunstgeschiedenis of tentoonstellingen uit het buitenland.

Bron cijfers: CNN – Top 20 museums around the world