ZOEKEN:

Het is van de (gerenoveerde) trappen van de Jinshanling Grote Muur een hike van 12-15 km naar Gubeikou. Het landschap is prachtig en zeer fotogeniek.

Het Jinshanling deel is 10 km en bijna iedere 100 meter is er een wachttoren. Als u verder loopt wordt de Muur steeds minder gerenoveerd en het aantal toeristen steeds minder. Een deel bij Panlongshan is afgesloten (‘restricted military zone’). Daar maak je een omweg en beklim je een heuvel waarvandaan je rondom een prachtig uitzicht over de Muur die over de bergruggen slingert. De route gaat verder over een pad van 5 km langs de Muur, over de heuvels en door een bosje en eindigt op de Generaalstoren van de Gubeikou Grote Muur. Het is het hoogste punt en ook hier heb je een schitterend uitzicht. Een paar kilometer verderop leidt een pad van de wachttoren naar beneden naar een meertje. Het is bereikbaar voor auto’s, dus hier kun je je laten afhalen.

De Jinshanling – Gubeikou hike is niet heel moeilijk en steil, maar wel lang en kan in de zomer (er is weinig schaduw) behoorlijk pittig zijn. Zorg voor goede schoenen, hoofdbedekking, zonnebrand en voldoende water.