ZOEKEN:
Hutong

Hutong in Beijing gerenoveerd

De Nanluoguxiang (南锣鼓巷), even ten oosten van Shichahai en de Drumtoren, is een populaire hutong in Beijing. Het 800 meter lange straatje met traditionele huizen en winkeltjes is recent gerenoveerd.

De reden was dat de hutong was veranderd in een te drukke snack-straat met stalletjes en dat er voornamelijk goedkope souvenirs werden verkocht. Daarmee was het karakter van de hutong, kleine authentieke winkels met lokaal handwerk en restaurantjes met lokale specialiteiten, op de achtergrond geraakt.

Het waren de winkeliers zelf die het initiatief namen voor de renovatie en het stadsbestuur zo ver kregen dat er maatregelen werden genomen. Nu is het aantal winkels teruggebracht van 235 naar 154. Vooral de toeristische winkels zijn verdwenen en nu komen de panden en winkels veel meer tot hun recht.

U kunt Nanluoguxiang bereiken met metrolijn 6 of 8, uitstappen op station South Luogou Alley, of een taxi nemen. Een bezoek aan de hutong is goed te combineren met een bezichtiging van de Drumtoren (Gulou) of met een hapje of drankje in het bij yuppen en buitenlanders populaire uitgaansgebied van Shichahai en Houhai.