ZOEKEN:

Huashan en Shennongjia werelderfgoed

De Zuojiang Huashan Rotstekeningen en het natuurgebied Shennongjia zijn toegevoegd als werelderfgoed. Tijdens de laatste bijeenkomst van het UNESCO World Heritage Committee in Istanbul werd besloten dat zowel Huashan als Shennongjia de status van werelderfgoed krijgen. Daarmee heeft China nu in totaal 50 werelderfgoederen op de UNESCO lijst staan.

Huashan Rotstekeningen

Huashan RotstekeningenDe Huashan Rotstekeningen liggen bij Ningming in Guangxi. Ze zijn geschilderd op een 170 meter brede en 50 meter hoge rots op de Huashan, op de westoever van de Ming-rivier, een zijstroom van de Zuo-rivier. Er zijn maar liefst 1500 menselijke figuren ontdekt, de grootste is 3 meter hoog. Het is niet geheel duidelijk wat ze voorstellen en hoe oud ze zijn, wellicht tweeduizend jaar. Ze verbeelden een processie voor een goede oogst of misschien een gebedsceremonie van de Luoyue.

Shennongjia

Shennongjia is een natuurgebied in Hubei. Het is een bosreservaat en er leven diverse zeldzame dieren, waaronder de goudharige apen. Shennongjia is ook bekend vanwege de verhalen over de Yeren ‘wildeman’.