ZOEKEN:

Gelukkig Nieuwjaar van de Haan

Dit jaar is Chinees Nieuwjaar op 28 januari. Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel uitbundig gevierd met draken- en leeuwendansen, niet alleen in China, Taiwan en Hong Kong, maar in alle China-towns ter wereld. In Nederland zijn er o.a. in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam vieringen. In Den Haag is er dit jaar ook een speciale China-dag, die in het teken van reizen naar China staat.

Voor het nieuwe jaar moeten de schulden zijn afbetaald, het huis schoongemaakt, eten klaargemaakt en komt indien maar enigszins mogelijk de familie bijeen en geeft men elkaar cadeautjes. Chinees Nieuwjaar is ook het Lente Festival, dat wordt afgesloten door het Lantaarn Festival.

Ji, Rooster, HaanJaar van de Haan 鸡年

Dit jaar is de beurt aan de Haan, het 10e dier in de Chinese dierenriem en de cyclus van 12 maanjaren. In China is astrologie een serieuze bezigheid, de juiste match kan zorgen voor een gelukkig huwelijk of een succesvolle zakelijke samenwerking. Bent u een Haan? Dan heeft u charme, u bent onbevangen, direct, bekwaam maar soms ook een beetje eigengereid en zonderling of stug. Toch is de Haan ook beschermend. Hij/zij gaat niet zomaar een relatie aan, maar als er is gekozen is hij/zij serieus en loyaal.

Gelukkig Nieuwjaar!