ZOEKEN:

Dalian Chinese Modern Art Exhibition Enschede

Dinsdag 31 mei 2016 opent bij Rijksmuseum Twenthe de tentoonstelling ‘None – Pure Tradition’, met werk van zeven kunstenaars uit de Chinese stad Dalian. Wei Wang, directeur van het Dalian Art Museum, bezoekt met een culturele delegatie Enschede, Bremen en Amsterdam. Voor deze tentoonstelling heeft Wang een zevental Chinese kunstenaars uit Dalian uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De tentoonstelling loopt van 31 mei t/m 8 juni 2016.

Dalian-TwenteTijdens de tentoonstelling op zondag 5 juni organiseert een aantal studenten van de Chinese studentenvereniging ”Association of Chinese Students & Scholars” Enschede (ACSSE) een Chinese markt met verschillende Chinese culturele activiteiten. Deze markt zal ook plaatsvinden bij Rijksmuseum Twenthe.

In totaal 28 werken met o.a. olieverf schilderijen, drukwerk en foto’s van diverse toonaangevende kunstenaars uit Dalian vullen de tentoonstelling bij Rijksmuseum Twenthe. Hierbij zal ook werk van Dazhoa Wang (Tom Wang) aanwezig zijn, Tom heeft in 2014 deelgenomen aan het jaarlijkse kunstenaars uitwisselingsproject tussen de Enschedese zusterstad Dalian en Enschede. Zijn vader en initiatiefnemers van het bezoek aan Enschede, Wei Wang, zal tevens deelnemen aan deze tentoonstelling.

Naast het houden van de tentoonstelling zal de culturele delegatie van Wei Wang verschillende activiteiten ondernemen in Enschede. De delegatie gaat onder andere een aantal dagen schetsen en schilderen in het centrum van Enschede. Zo wordt het bezoek niet alleen een passieve kennismaking met Enschede en de omgeving, maar gaan de kunstenaars ook een actieve interactie met de stad aan. De werken over Enschede zullen in Dalian tentoongesteld worden. Tevens doet de delegatie in de periode tot 12 juni Bremen en Amsterdam aan.

De steden Dalian (China) en Enschede zijn sinds 2009 zustersteden. Naast economische en zakelijke banden is er sinds 2014 ook een samenwerkingsverband op cultureel gebied. Deze band bestaat uit een jaarlijkse uitwisseling van kunstenaars met het Zhongshang museum in Dalian en ARE (Artist Residencies Enschede), maar ook uit culturele bezoeken van diverse cultuurdelegaties. De uitwisseling en bezoeken geven kunstenaars en de kunstsector binnen een korte periode de mogelijkheid een compleet andere wereld en cultuur te ontdekken en zich hierdoor te laten inspireren.