ZOEKEN:

CHINA: DE TAAL EN DE GESCHIEDENIS

Cursus van 5 bijeenkomsten, waarin u enigszins vertrouwd wordt gemaakt met de taal en een introductie krijgt van de oude en moderne geschiedenis van China. 

Na deze cursus begrijpt u China een beetje beter. Of u nu een algemene interesse hebt in China, er met uw werk mee heeft te maken of naar China hebt gereisd of gaat reizen, doe mee en schrijf u in! 

De docenten zijn Floor Perquin en Kees van Galen. Floor Perquin is beëdigd tolk/vertaalster en docente Chinees. Kees van Galen is historicus met Azië / China als bijzonder aandachtsgebied.

Floor Perquin

Floor Perquin neemt u mee in de ontwikkeling en de kenmerken van het bijzondere schrift met zijn pictografische karakters, de opbouw van de taal (het putonghua, het Algemeen Beschaafd Chinees) en de uitspraak met zijn klanken en tonen. Na de drie lessen spreekt of leest u geen Chinees, maar de taal is niet meer zo vreemd, u weet wat van de culturele lading van taal en schrift en u kunt het in geromaniseerde vorm (pinyin) een beetje uitspreken.

Kees van Galen

Kees van Galen voert u mee naar het verleden van het Rijk van het Midden met zijn vele keizerlijke dynastieën en zijn rijke beschaving. U leert de hoofdlijnen en maakt kennis met de Chinese manier van denken. U wordt ook meegenomen door de recente geschiedenis van de Volksrepubliek, de levenservaringen van de leiders die het nu voor het zeggen hebben. De kennis van de geschiedenis verrijkt uw begrip van het huidige China, dé grootmacht van de 21eeeuw.

De cursus van 5 bijeenkomsten kost slechts € 100,-. De cursus wordt gehouden in de Bibliotheek in Nijmegen Zwanenveld.

Do 13 juni 18:30-19:45 Chinese taal 
Za 15 juni 13:00-14:45 Oude Chinese geschiedenis
Do 20 juni 18:30-19:45 Chinese taal 
Do 27 juni 18:30-19:45 Chinese taal 
Za 29 juni 13:00-14:45 Moderne Chinese geschiedenis en als toegift 15:00-16:00 China in Beeld

Locatie: de Bibliotheek Gelderland Zuid, Zwanenveld 9098, 6538 SC Nijmegen. In winkelcentrum Zwanenveld en naast Station Nijmegen Dukenburg. 

Inschrijven:

Hierbij schrijf ik me in voor de cursus China: taal en geschiedenis