ZOEKEN:

HUZHOU 糊州

Huzhou ligt aan de zuidkant van het Tai Meer (Taihu), net in de provincie Zhejiang, 75 km ten noorden van Hangzhou en 160 km ten westen van Shanghai. Huzhou staat vanouds bekend als een centrum voor de productie van zijde.

Tai Meer

Het Tai Meer (太湖, Taihu) strekt zich zes kilometer uit ten noorden van Huzhou. Het meer wordt gevoed door diverse rivieren: de Zhaoxi en de Jingxi in het zuidwesten, de Liu en de Wosong in het oosten. Het meer beslaat een gebied van 2250 km² en is het op drie na grootste verswatermeer in China. In het meer zijn meer dan 90 eilanden. De grootste zijn de Majishan in het noordwesten en de Dongtingxishan en de Dongtingdongshan in het zuidoosten. Er worden in het meer meer dan 30 soorten vis gevangen. De oevers zijn beroemd om het prachtige landschap van water gecombineerd met moerbeibomen.

Feiying Pagoda

De stenen Feiying Pagode (飞英塔, Feiyingta) in het Feijing Park werd gebouwd in de Tang-dynastie (618-907) om er boeddhistische geschriften en relieken in te bewaren. In de Song-dynastie (960-1279) werd om de stenen pagode een houten pagode gebouwd.

Moganshan 莫干山

File:Moganshan 1.jpgDe 700 meter hoge Moganshan ligt in het westen van het Deqing District. De berg is genoemd naar de beroemde krijgsman Mogan uit de Lente en Herfst Periode (771-475 v.Chr.), die hier met zijn vrouw zijn fameuze zwaarden vervaardigde. Het landschap van de Moganshan is fraai met zijn vele watervallen (o.a. de Waterval van de Zwaardenvijver), vijvers, bamboebossen, rotsen en grotten. Deze rustige, groene en koele plek was voor de rijken van Shanghai een toevluchtsoord in de zomer. Eind 19e, begin 20e eeuw werden er diverse villa’s gebouwd.

Anji 安吉

Anji ligt 70 km ten zuidwesten van Huzhou. Anji wordt ook wel de ‘Bamboe Hoofdstad van China’ genoemd. Het is een pittoresk stadje. Er zijn veel winkeltjes waarin allerlei bamboeproducten worden verkocht en natuurlijk serveren de lokale restaurants gerechten met bamboe.

Bamboe Museum

In het zuiden van Anji staat het Bamboe Museum (安吉竹博园, Anji Zhu Boyuan).

Bamboebossen

Rond Anji zijn bamboebossen, waar u mooie wandeltochten kunt maken.
Ten zuiden van Anji ligt het Zhuxiang Bospark (安吉竹乡国家森林公园, Anji Zhuxiang Guojia Senlin Gongyuan). U kunt u door een taxi laten afzetten op een hoog punt en dan afdalen door het groene bos, de ‘bamboe zee van Anji’.
Ten noordwesten van Anji is op de Shihushan de Zhongnan Baicaoyuan (中南百草园), waar allerlei bamboe-gerelateerde activiteiten zijn, maar waar groepen ook komen kamperen, gaan raften etc.

Witte thee

In Anji wordt ook kwalitatief goede witte thee (白茶, baicha) geproduceerd. U kunt een van de theeplantages bezoeken en er wellicht de pluksters aan het werk zien. In het stadje zelf zijn diverse theewinkels, waar u de thee kunt proeven en kopen.

Bamboe wijn

In het plaatsje Zhangwu (鄣吴), 30 km ten noordwesten van Anji, wordt speciale bamboe wijn geproduceerd. Ook maakt men er allerlei andere bamboe-producten.

Nanxun 南浔

Nanxun02Nanxun ligt 40 km ten oosten van Huzhou en 63 km ten zuiden van Suzhou. Ooit was het oude stadje de rijkste van de zes ‘ancient towns’ in de grensregio Zhejiang-Jiangsu (de andere vijf zijn: Zhouzhuang, Tongli, Luzhi, Xitang en Wuzhen). Nanxun kenmerkt zich door de combinatie van westerse en Chinese culturen.
Nanxun wordt doorsneden door het Changhusheng Kanaal. Het is een sfeervolle bestemming met vele oude huizen en tuinen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn:

  • Kleine Lotus Tuin. In het midden van de stad ligt deze tuin, die ook Liu’s Tuin wordt genoemd naar de eigenaren, de familie van Liu Yong, eind 19e eeuw de rijkste man van Nanxun. De tuin kenmerkt zich door speciale rotsen, bamboe etc, maar vooral door de prachtige lotus vijvers.
  • Jia Ye Tang Bibliotheek. De kleinzoon van Liu Yong, Liu Chengan, liet in 1920-24 deze privébibliotheek bouwen om zijn 600.000 boekrollen te huisvesten.
  • Chongde Huis. Het Chongde Huis ligt ten zuiden van de stadsrivier, een gebied met veel oude huizen en traditionele straten. Het is de woning van Liu An, de derde zoon van Liu Yong. Het huis bestaat uit drie delen. Het centrale deel is traditioneel Chinees, het zuidelijke en noordelijke deel zijn in ‘Romanesque’ stijl gebouwd.
  • Guanghui Tempel. De taoïstische Guanghui of Zhangwang Tempel dateert uit de Song (960-1127). Hij raakte in de loop der eeuwen behoorlijk in verval. In 2003 is hij gerestaureerd en deels herbouwd naar het oorspronkelijke ontwerp.
  • Nanxun Historisch Museum. Het museum bestaat uit drie gebouwen in een mix van Chinese en westerse stijlen. Er worden veel boeken tentoongesteld en er is speciale aandacht voor de geschiedenis van de stad sinds 1252.
  • Qiushuli Villa. De Qiushuli Villa werd in 1930 gebouwd door Liu Chenggan, de eigenaar van de Jia Ye Tang Bibliotheek, in een combinatie van Chinese en westerse architectuur. Er zijn foto’s te zien gemaakt door Liu Xucang, zijn jongere broer, en werk van moderne fotografen.
  • Zhang Shiming Mansion. Het voormalige huis van Zhang Shiming werd gebouwd door Zhang Junheng, kleinkind van Zhang Songxian, een van de rijkste mannen van Nanxun in de Qing. De Mansion omvat 4.800 m² en maar liefst 150 gebouwen in tradtionele zuidelijke stijl gecombineerd met westerse elementen. Er zijn fraaie Chinese houtsnijkunst en o.a. Franse glasbloemen in verwerkt.
  • Zhang Jingjiang Mansion. Zhang Jingjiang (1877 – 1950), ook bekend als Zhang Renjie, was een anarchist, kunsthandelaar, beurshandelaar en gaf financiële steun aan Sun Yatsen en Chiang Kaishek. Zijn voormalige huis is in traditionele Chinese stijl, met binnenhoven en hoge muren. In de Mansion wordt kalligrafie van Dong Qichang uit de Ming getoond.
  • Honderd Huizen. Het noordoostelijke deel van Ooststraat, ten zuiden van de Zhang Jingjiang Mansion en ten noorden van de stadsrivier, kenmerkt zich door goed bewaarde eeuwenoude winkels. De Honderd Huizen liggen aan een strook van 400 meter en zijn 400 jaar oud. Ze zijn gebouwd door Dong Fen, de Minister van Riten in de Ming, voor zijn familie. De huizen met hun wit gesausde muren en zwarte daken liggen aan weerszijden van de rivier die wordt overspannen door bruggen.

TOURS MET HUZHOU

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens