ZOEKEN:

HAINING 海宁

Haining is een kleine stad (650.000 inwoners) in de provincie Zhejiang, 60 km ten oosten van Hangzhou en 125 km ten zuidwesten van Shanghai. Haining is bekend om zijn lederindustrie en beroemd vanwege de springtij in de Qiantang-rivier.

Springtij

Bij Haining bereikt een maandelijkse terugkerende springtij de kust bij het plaatsje Yangong aan de noordoever van de Qiantang-rivier. Dit is geworden tot een toeristische bezienswaardigheid in deze regio en al eeuwenlang komen er veel mensen om het tij te zien. Het springtij is iedere 18e dag van de maanmaand te zien gedurende de zomermaanden. Er worden dan ceremonies gehouden voor de God van het Tij en er komen vele bezoekers op af.

Het water kan wel 10 meter hoog komen en met het donderende geluid is het een indrukwekkende ervaring. Volg de aanwijzingen van de lokale politie op, want een springtij is niet zonder gevaar.

De Qiantang-rivier is de grootste rivier in de provincie Zhejiang Province. Hij loopt van oost naar west en is vanouds belangrijk als transportmiddel. Vlakbij liggen sten als Hangzhou, Ningbo en Shanghai. De buitengewone springtij van de Qiantang wordt veroorzaakt door de aantrekkingskracht van sterren en planeten. De Hangzhou Baai heeft de vorm van een flessenhals. De rotatie van de aarde zorgt voor centrifugale krachten en de vloed komt er gemakkelijk in, maar de eb wordt erdoor bemoeilijkt.

De Qiantang-rivier is zichtbaar vanuit de Zes Harmonieën Pagode in Hangzhou, 45 km verderop. De rivier wordt overspannen door een dubbele brug (boven weg, onder spoor) die in 1934-37 is gebouwd door een Chinese ingenieur.

TOURS MET HAINING

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens