ZOEKEN:

YUNLONG 云龙

Yunlong is een weinig bezochte plaats in Yunnan, hemelsbreed 80 km ten noordoosten, over de weg 165 km, van het stadje Dali. Het is de toegang tot Nuodeng.

Nuodeng 诺邓

Het oude Bai-dorp Nuodeng ligt op een heuvel, 6 km ten noorden van Yunlong, op een hoogte van 2200m. Er wordt al eeuwenlang zout gewonnen en daarom was het een stop op de oude handelsweg, die de Thee- en Zoutroute wordt genoemd. De handelaren kochten hier zout. De straten zijn glooiend en bedekt met grote stenen. In het dorp zijn nog altijd paarden en muildieren de belangrijkste transportmiddelen. Er zijn diverse oude gebouwen te zien.

Het Jade Keizer Paviljoen dateert uit de Ming (1368-1644) en was deel van een daoïstische tempel. Het paviljoen wordt gedragen door vier pilaren. Daarboven was een prachtige draak, waar die werd tijdens de Culturele Revolutie verwoest. Het plafond is fraai versierd met schilderingen van de ’28 sterrenbeelden’. De Sterrenpoort is de toegang tot het paviljoen. De daoïstische Drakenkoning Tempel was een belangrijk gebouw in Nuodeng; het was de Drakenkoning die de zoutputten van het dorp beschermde. daoïstische

Een andere bezienswaardigheid zijn de Deng Zoutputten, nu een museum, waar u ook kunt kennismaken met de traditionele manier van produceren van zout uit pekel door het te koken. Het zout wordt daarna in ronde blokken geperst om vervoerd te worden. Er zijn twee soorten, de ene is voor medicinale voetbaden, de andere is voor gebruik in de keuken.

Het Huang Xiachang Familiemuseum is een privéverzameling die de geschiedenis van de familie Hung toont, in het gebouw en in de bewaard gebleven voorwerpen. Het sfeervolle huis biedt de sfeer van het traditionele leven in Nuodeng.

Tianchi Meer

Het Tianchi Meer, ook de ‘Shuchang Zee’ genoemd, ligt 23 km ten westen van Yunlong. Het meer is 1 km² groot en ligt op een hoogte van 2.552 meter in de Wubaoshan. Het kristalheldere water wordt omringd door groene heuvels en u kunt er mooie wandelingen maken. In de bossen rond het meer is een rijke flora en fauna te vinden.