ZOEKEN:

PU’ER 普洱

De plaats en omgeving van Pu’er in het zuiden van de provincie Yunnan zijn vooral bekend vanwege de thee die er al 17 eeuwen lang wordt verbouwd, de Pu’er-thee. Er worden zowel groene als zwarte thee geproduceerd. De kostbare Pu’er-thee wordt licht gefermenteerd en dat geeft hem zijn bijzondere smaak.

Pu’er ligt in een mooie omgeving met diepe valleien, theehellingen en rijstterrassen. In de buurt zijn dorpen van diverse etnische minderheden. Op de markt in Pu’er kunt u hen ontmoeten. Pu’er werd tot 2007 ook aangeduid als Simao.

Pu’er ligt even ten noorden van Xishuangbanna, tussen Jinghong en Mojiang, in het Simao District. Simao deelt grenzen met zowel Burma, Laos als Vietnam. Door Simao stroomt de Lancang-rivier, die verderop als de Mekong bekendstaat. Het gebied is zeer heuvelachtig en de hoogte varieert van 375 tot 3.300 meter. De stad Pu’er ligt op 1.300 meter en één graad beneden de Kreeftskeerkring. Het klimaat is er subtropisch.

China Yunnan Theetuin

Puer-Theetuin01Even buiten Pu’er staat op een 1700 meter hoge heuvel en te midden van de theevelden de China Yunnan Theetuin. Hier kunt u kennismaken met de theeproductie en de theecultuur van Pu’er.

Lancang 澜沧

Lancang is een stad en een gelijknamig district, in de Pu’er Prefectuur. De officiële naam van het district is Lancang Lahu Autonoom District (澜沧拉祜族自治县). Er leven in het gebied diverse minderheidsvolkeren, waaronder de Lahu, Hani en de Aini. In het district wonen circa 500.000 mensen.

De plaats Lancang ligt 180 km van Pu’er en is een knooppunt van wegen in dit deel van Yunnan. Op zondagen is in de plaats Lancang de drukke en levendige weekmarkt.

Menglian 孟连

Menglian is het centrum van het Menglian Dai, Lahu & Wa Autonomen District (孟连傣族拉祜族佤族自治县, Menglian Daizu, Lahuzu, Wazu Zizhixian). Menglian ligt 225 km van Pu’er, 65 km van Lancang, en dicht bij de grens met Myanmar.

In de rivierdalen en valleien wonen de Dai, de Lahu en Wa leven in de berggebieden. Tot de 15e eeuw was Menglian een de facto onafhankelijk Dai-rijkje, dat goede relaties onderhield met het Dai-rijk in Xishuangbanna. Later kregen de lokale heersers de titel Chao Muang (gouverneur) onder Chinees oppergezag. Van de oude stad aan de rivier is veel bewaard gebleven. Daaronder zijn de residentie van de gouverneur, een eenvoudig paleis in Dai-stijl, en andere tempels in Dai-stijl. De sfeer in de oude stad is relaxed. Naast de oude stad is een nieuwe stad verrezen. Er is ook een vergulde pagode en er is een park met beelden van de diverse minderheden).

Iedere 5 dagen is er een markt in Menglian en daar kunt u de diverse volkeren, Dai, Lahu, Wa en ook Aini, tegenkomen.

De grensplaats Mangxin (芒信) ligt 25 km ten zuiden van Menglian. Hier ziet u op marktdagen vooral Wa en Lahu.

De grensplaats Meng’a (勐啊) ligt 50 km ten zuidwesten van Menglian. Hier is een grote grensmarkt, waar naast lokale Dai ook Wa en Lahu uit dorpen aan beide zijden van de grens komen.

TOURS MET PU’ER

Maatwerk tours

afhankelijk van uw wensen
naar eigen wens